TOBB’DAN KADIN GİRİŞİMCİLERE POS CİHAZI DESTEĞİ

TOBB’DAN KADIN GİRİŞİMCİLERE POS CİHAZI DESTEĞİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Visa, kadın girişimcilerin satışlarını artırmak amacıyla kart kabulüne geçişlerini kolaylaştırmak üzere POS...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Visa, kadın girişimcilerin satışlarını artırmak amacıyla kart kabulüne geçişlerini kolaylaştırmak üzere POS cihazı desteği sunacağını açıkladı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, kadın girişimcileri bu destekten yararlanmaya davet etti.

TOBB ve Visa, kadın girişimciler için yeni bir teşvik programı açıkladı. Pandemi döneminde küçük işletmelerin faaliyetlerine devam etmelerini desteklemek ve tüketicilerin ihtiyaçlarını küçük işletmelerden karşılamaya davet etmek üzere geliştirilen, “Bir alışverişle çok şey fark eder” kampanyasının devamı niteliğinde olan çalışma ile 1000 kadın girişimciye, satışlarını artırmak amacıyla kartlı ödemeyi kolaylaştırmak için POS cihazı desteği sağlanacak.

Türkiye nüfusumuzun yarısı kadınken, çalışma hayatının 3’te 1’ini kadından oluştuğuna dikkat çeken TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“KADIN GİRİŞİMCİLERİNİN SAYISININ ARTMASI GEREKİYOR: Girişimcilere baktığımızda her 10 girişimciden 1’i kadın girişimci oldu. Bu oran geçmişte yüzde 4’tü, bugün geldiğimiz noktada yüzde 10 seviyesine ulaşabildik. Ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşabilmesi için kadınların ekonomiye daha çok entegre olması gerekiyor. Girişimciler arasındaki kadın girişimcilerinin sayısının artması gerekiyor. İşte bu vizyonla kadın girişimciliğini artırmak amacıyla 2007 yılında 81 ilde örgütlü olan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu kurduk.

KARTLA ÖDEME EĞİLİMİ ARTTI: Tüketiciler olarak kartla ödeme eğilimimiz pandeminin de etkisi ile son dönemde ciddi oranda arttı. TOBB ve Visa olarak vereceğimiz POS cihazı desteği ile ticaret ve üretim için yola çıkan kadın girişimcilerin kartla ödeme kabul etmesini de sağlayarak daha çok satış yapabilmelerine destek olmak istiyoruz.

KADIN GİRİŞİMCİLERİ DAVET EDİYORUM: TOBB ve Visa olarak Akıllı KOBİ Platformu, “Bir alışverişle çok şey fark eder” kampanyası ve Kartlı Harcamalar raporlarının ardından yeni bir iş birliğini daha hayata geçirmiş oluyoruz. 2021 yılında işletmelerini faaliyete geçiren tüm kadın girişimcileri bu destekten yararlanmaya davet ediyorum.”

"KART KABULÜ KONUSUNDA KADINLARA DESTEK OLUNACAK"

Kadınları iş hayatında desteklemek için mentörlük sağladıklarını belirten Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, tüm kadın girişimcileri “Akıllı KOBİ Platformu” üzerinden başvuruya davet etti.

Tezel, "Visa olarak, kadın girişimcilerin işlerini büyütebilmeleri için pek çok başlık altında destek veriyoruz. Şimdi de pandemi döneminde küçük işletmeleri desteklemek üzere TOBB ile birlikte hayata geçirdiğimiz "Bir alışverişle çok şey fark eder" kampanyamızın kapsamında, kadın girişimcilere kart kabulü konusunda destek olmak istedik. Tüm kadın girişimcilerimizi Akıllı KOBİ Platformu üzerinden başvuruya davet ediyoruz" dedi.

BAŞVURULAR 31 ARALIK 2021’E KADAR YAPILABİLECEK

Kadın girişimciler kampanyadan yararlanmak için, Akıllı KOBİ Platformu üzerinden 31 Aralık 2021 tarihine kadar başvuru yapabilecekler. Kriterlere uyan ve belirlenen tarihler arasında ilk kez POS cihazı satın almış 1.000 kadın girişimci kampanyadan yararlanabilecek. akillikobi.org.tr/pos-destegi/ adresinde yer alan kriterler doğrultusunda teşvik almaya hak kazanan kadın girişimciler yeni yılla birlikte bu destekten faydalanabilecekler.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.