Tiyatro Günleri, 'Barışa Evet' mesajı ile sona erdi

Tiyatro Günleri, 'Barışa Evet' mesajı ile sona erdi

Oyun yazarı, çevirmen ve öğretim üyesi Tuncer Cücenoğlu anısına Maltepe Belediyesi'nin düzenlediği 'Tuncer Cücenoğlu Tiyatro Günleri' anlamlı bir mesajla sona erdi.

2019 yılında hayatını kaybeden oyun yazarı, çevirmen ve öğretim üyesi Tuncer Cücenoğlu anısına Maltepe Belediyesi'nin düzenlediği 'Tuncer Cücenoğlu Tiyatro Günleri' anlamlı bir mesajla sona erdi.

Maltepe Belediyesi’nin, 2019 yılında hayata veda eden oyun yazarı, çevirmen öğretim üyesi Tuncer Cücenoğlu anısına 5-10 Nisan tarihlerinde ev sahipliği yaptığı 'Tuncer Cücenoğlu Tiyatro Günleri',  'Ziyaretçi' isimli tiyatro oyununun gösterimiyle perdelerini kapattı. 

Tüm oyunların ücretsiz gösterildiği Tiyatro Günleri’ni yaklaşık 1200 tiyatrosever takip etti. Cücenoğlu’nun kaleme aldığı, Antalya Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği oyunun sonunda dünyanın dört bir yanından 'Barışa Evet' mesajları içeren bir video ile kapanış yapıldı. Cücenoğlu’nun kızı Gamze Devrim Cücenoğlu, Maltepe Belediyesi’nin sanata verdiği desteğe dikkat çekerek “Zannediyorum sanata destek konusunda Ali Kılıç gibi bir Belediye Başkanı daha yoktur.  Burada sanat verilen değer bizim için çok kıymetli.” dedi. 

KARA KOMEDİ SAHNELENDİ 

İrada Gözelova’nın yönetmenliğini üstlendiği oyunda yaşam ve ölüm arasında geçen süreçte en önemli değerler bir kara komediyle sahnelendi. Oyunda bir ölüm meleğine dahi karşı durabilecek güçte sevgiyi yüreğinde taşıyan anneler konu edildi. Oyunun dekor tasarımını Savaş Çevirel, kostümlerini Dilek Kaplan, müziklerini Gürkan Çakıcı hazırladı. Oyunda Ferdi Dalkılıç, Bahar Işık, Selge Ezgi Memiş, Durmuş Benli, İsmail Sabri Memiş ve Okan Kağnıcı rol aldı. 

4 OYUN, 1200 TİYATROSEVER  

Avrasya Tiyatrolar Birliği tarafından organize edilen ve Maltepe Belediyesi tarafından Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ev sahipliği yapılan Tiyatro Günleri’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu “Matruşka”, İstanbul Büyükşehir Belediye Tiyatroları “Matruşka”, Tacikistan’dan Abulgasim Lohuti Devlet Akademik Dram Tiyatrosu  “Çıkmaz Sokak”, Antalya Devlet Tiyatrosu “Ziyaretçi” isimli oyunlar tiyatroseverler ile buluştu. “Ülkeleri, halkları ve sanatçıları birleştiren Türk yazarı Tuncer Cücenoğlu” başlıklı panel düzenlendi. Mooderatörlüğünü Türkiye Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Başkanı ve yönetmen Ragıp Ertuğrul’un üstlendiği panelde aralarında Ataol Behramoğlu, Tamer Levent, Ali Berktay ve Kubilay Erdelikara’nın da bulunduğu edebiyatçılar ve tiyatrocular konuşmacı olarak katıldı.  

Tarih : 11.04.2022 Haber Fotoğrafları

dXBDfmH1OMFaqgyix7jJ8Vo9.jpg

dXBDfmH1OMFaqgyix7jJ8Vo9.jpg

dXBDfmH1OMFaqgyix7jJ8Vo9.jpg

dXBDfmH1OMFaqgyix7jJ8Vo9.jpg

dXBDfmH1OMFaqgyix7jJ8Vo9.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.