TİCARET BAKANLIĞI, GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN EL KOYDUĞU UÇAĞIN DEPOSUNDAKİ YAKITI SATIŞA ÇIKARDI

TİCARET BAKANLIĞI, GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN EL KOYDUĞU UÇAĞIN DEPOSUNDAKİ YAKITI SATIŞA ÇIKARDI

Ticaret Bakanlığı, geçirdiği kaza sonrası Rus Nordwind Havayolu şirketi teslim alınmadığı için Gümrük Müdürlüğü tarafından el konulan ve halen Antalya Havalimanı’nda bulunan uçağın...

BORA ERDİN

Ticaret Bakanlığı, geçirdiği kaza sonrası Rus Nordwind Havayolu şirketi teslim alınmadığı için Gümrük Müdürlüğü tarafından el konulan ve halen Antalya Havalimanı’nda bulunan uçağın deposundaki jet yakıtını satışa çıkardı. İhale başlangıç bedeli 16 bin 508 TL olan yakıtın satışa esas bedeli ise 33 bin 15 TL olarak belirlendi.

Ticaret Bakanlığı, Antalya Havalimanı’nda bulunan Airbus A321 tipi yolcu uçağının deposundaki 12 ton jet yakıtını satışa çıkardığını resmi internet sitesinden duyurdu. Uçağın deposunda bulunan yakıt için ihale yapılacak. Yakıtı almak isteyenler, 20 Ağustos tarihinden bu yana uçağı görebiliyor. 2107ANT20210265A662 ihale numarası ile tekliflere açılan satışın başlangıç bedeli 16 bin 508 TL olarak belirlendi. 12 ton jet yakıtının satışa esas bedeli ise 33 bin 15 olarak saptandı. Bu bedeli veren istekliler, yakıtı hemen alabilecek.

Tekliflerin 25 Ağustos itibariyle alınmaya başlanacağı duyurulmasına rağmen henüz teklif veren istekli olmadı. İhaleye sadece rafinerici veya dağıtıcı lisansına sahip olan firmalar katılabilecek. Eşyanın teslimi öncesinde ihaleyi kazanan firmadan bu lisans belgesinin İşletme Müdürlüğü'ne ibrazı istenecek. Belirtilen belgenin ibraz edilmemesi halinde satış bozularak alıcının teminat bedeli döner sermayeye irat (gelir) kaydedilecek.

YAKITIN PİYASA DEĞERİ 48 BİN TL

Uçağın deposunda bulunan jet yakıtı, A-1 olarak sınıflandırılıyor. 1 litre jet A-1 yakıtı 0.468 dolar, yaklaşık 4 TL ediyor. Güncel fiyatlar ile uçağın deposundan satılacak olan 12 ton yakıtın piyasa değeri yaklaşık 48 bin TL ediyor.

Yakıtın teslimi için yapılması gereken boşaltma, indirme, yükleme için oluşabilecek masraflar ise alıcı tarafından karşılanacak.

GEÇEN YIL KAZA YAPMIŞTI

Rus Nordwind Havayolları’na ait Airbus A321 tipi yolcu uçağının, geçen yılın ocak ayında Antalya Havaalanı’na iniş sırasında lastiği patlatmış ve havalimanı pistine zarar vermişti. Yolcusuz olarak Moskova’dan Antalya’ya uçan A321 tipi uçak, iniş takımlarında meydana gelen sorun nedeniyle iki kez pas geçmiş, üçüncü denemede inmeyi başarmıştı. Rus Nordwind Havayolu şirketine ait uçak, kazadan sonra şirket tarafından teslim alınmadı ve Antalya Havalimanı’nda kaderine terk edildi. Gümrük Müdürlüğü araca el koydu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.