Tezhip ve minyatür hiç bu kadar 'Derin' olmamıştı

Tezhip ve minyatür hiç bu kadar 'Derin' olmamıştı

Tezhip ve minyatür sanatçısı ve eğitmeni Nazan Berbercioğlu’nun

Maltepe Belediyesi’nin Prof. Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde mart ayındaki sergileri,  geleneksel Türk süsleme sanatlarından tezhip ve minyatür eserlerinin yer aldığı “Derin” isimli etkinliğinin açılışıyla başladı.

Tezhip ve minyatür sanatçısı ve eğitmeni Nazan Berbercioğlu’nun sergisinin açılışına Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Sergide dünya mirası olarak 2020 yılında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne kaydedilen minyatür sanatından örnekler sanatseverler ile buluşacak. 

KÜLTÜREL MİRAS YARINLARA AKTARILMALI

Tezhip ve minyatür sanatının kültürel miras olarak yarınlara aktarılması gerektiğine dikkat çeken Berbercioğlu, “Kendine ait öz motif ve renklere sahip olan bu sanatlarda derin anlamlar içeren konu zenginliğinin yanı sıra renklerin bize anlattıkları da manidardır. Sonsuzluk etkisi yaratan desenlerde kişi ruhunda ne varsa yansımasını bulur. Sergimde bu derinlikteki anlam yükü ile sarmalanan eserlerden bir seçkiye yer verdim. Tezhip ve minyatür, konuları ve seyredene anlattıkları bakımından insana engin bir okyanusta küçücük bir nokta olduğunu hatırlatıyor.” dedi. 

Sergide sanatçının tezhip çalışmalarından oluşan Kur-an’ı Kerim’den surelere yer verdiği eserleri, tezhip sanatının özgün desenleri ve geometrik formları sergileniyor. Berbercioğlu’nun “Aşk”, “Nur Dalgaları”, “Ferhat ile Şirin”, “Kuğu, Ördek ve Leylek”, “Zamane,” “Zamanda Algı”, “Elif’in Dünyası”, “İcazet Eserim” isimli eserleri ziyaretçilerin beğenisini topladı. Berbercioğlu’nun sergisi 29 Mart’a dek Galeri A+B’de sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

 

Tarih : 03.03.2022 Haber Fotoğrafları

TLy0fEkKc2p7wolAz65BsPeu.jpg

TLy0fEkKc2p7wolAz65BsPeu.jpg

TLy0fEkKc2p7wolAz65BsPeu.jpg

TLy0fEkKc2p7wolAz65BsPeu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.