Tepebaşı Belediyesi'nin Deprem Bölgesine Destekleri Sürüyor

Tepebaşı Belediyesi'nin Deprem Bölgesine Destekleri Sürüyor

Tepebaşı Belediyesi tarafından deprem bölgelerindeki hayvan üreticilerine destek olmak amacıyla 16 ton yem daha bölgeye gönderildi.

Tepebaşı Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından bölgeye yardım eli uzatmaya devam ediyor.

Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu ve Tepebaşı Ziraat Odası iş birliği ile depremden etkilenen küçükbaş ve büyükbaş hayvan üreticileri için başlatılan “Bir çuval yem benden” kampanyası kapsamında ayni ve nakdi olarak 15 ton yem bağışlanmış ve Adıyaman Yaylakonak ilçesindeki üreticilere gönderilmişti. Bu kez de 16 ton yem, Hatay’ın Kırıkhan ilçesine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Yardım tırını Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu ve Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu Başkanı Mehmet Kızılinler uğurladı. Üreticiler, yaşanan depremler nedeniyle hayvancılığın olumsuz etkilenmemesi adına yapılan yem desteğinin çok değerli olduğunu belirterek Eskişehirli yardımseverlere teşekkür etti.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri de “Bir çuval yem benden” kampanyasının sona erdiğini belirterek kampanyaya destek olan vatandaşlara teşekkür etti.

Mobil Diş Kliniği 641 Depremzedeye Ulaştı

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi’nin öncülüğünde deprem bölgesine gönderilen Mobil Diş Kliniği aracı, depremzede vatandaşlara hizmet veriyor. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da vatandaşların diş muayenesini yapıp Eskişehir’e dönerken, “Deprem bölgesinde diş sağlığı gereksinimlerinin karşılanması çok önemliydi. Vatandaşlarımıza böyle güzel çalışma ile yardım eli uzattığımız için mutluyuz” dedi.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından bölgeye yardım eli uzatmaya devam ediyor.

Son olarak Tepebaşı Belediyesi öncülüğünde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Türk Dişhekimleri Birliği, Eskişehir Diş Hekimleri Odası ve Diş Malzemeleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DİŞSİAD) iş birliğinde hazırlanan Mobil Diş Kliniği aracı, diş tedavisi için gerekli olan ekipmanlar ile birlikte Hatay’ın Samandağ ilçesinde Devlet Hastanesi bahçesinde depremzede vatandaşlara hizmet veriyor. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç aynı zamanda bir diş hekimi de olarak araç ile birlikte Hatay’a gitti. Mobil Diş Kliniği’nde depremzede vatandaşları muayene eden Başkan Ataç, Hataylılara Eskişehirlilerin sevgi ve selamlarını iletti. Projenin çok yerinde ve başarılı olduğunu ifade eden depremzedeler de önemli bir ihtiyacın giderildiğini kaydederek Başkan Ataç’a teşekkürlerini iletti.

“Vatandaşlarımızın yanında olmak çok önemli”

Başkan Ataç da “Yoğun bir çalışma ile otobüsümüzü diş kliniği haline getirdik ve aracımız ile Samandağ’da hizmet vermeye başladık. Bir diş hekimi olarak, ağız ve diş sağlığı konusunun önemini çok iyi biliyorum. Depremzedelerimizin bu konudaki ihtiyaçlarının karşılanması adına hizmet verilmesi çok değerli. Hem çocuklarımız hem de yetişkinlerimiz için hizmet sunan Mobil Diş Kliniğimizde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Aracımızda sağlanan muayene ve tedavi hizmetine yoğun bir talep var. İnsanlarımızın birikmiş sıkıntıları var, kliniğimiz ile talepleri karşılamaya gayret ediyoruz, 4 Mart’ta hizmete başlayarak 641 depremzede vatandaşımızın muayene ve tedavisini ücretsiz gerçekleştirdik. İnsanlarımızın ihtiyaçları karşılanana kadar otobüsümüz hizmet vermeye devam edecek. Bu projeye katkı sağlayan kuruluşlara ve buraya gelerek vatandaşlarımıza destek olacak Türkiye’nin her yerinden diş hekimlerimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın yanında olmak çok önemli. İnsanlarımız daha mutlu olsun diye çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Ataç, Mobil Diş Kliniği'nin ihtiyaç duyulan bölgelerde hizmet vermeyi sürdüreceğini belirtti.

Tarih Dolu Etkinliklerin Geliri Depremzedelere Ulaşacak

Tepebaşı Belediyesi ve Tarih Vakfı iş birliğinde Eskişehir’in kurtuluşunun 100. Yılı şerefine sergi, belgesel gösterimi ve söyleşi etkinlikleri düzenlenecek. “100. Yılında Eskişehir’in Kurtuluşu” serisi kitap tanıtımının da yapılacağı etkinliklerin geliri, depremzedelere bağışlanacak.

Tepebaşı Belediyesi, tarih bilinci ile özel ve milli günlerin önemine uygun etkinlikler gerçekleştirmeyi sürdürüyor.

Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla da Tarih Vakfı iş birliğinde birbirinden özel programlar planlandı. 17 Mart Cuma günü Saat 18.00’de Milli Mücadele’de Eskişehir ve 100. Yılında Eskişehir’in Kurtuluşu sergisi, Tepebaşı Belediyesi Sergi Salonu’nda kent halkının beğenisine sunulacak. Ardından 18 Mart Cumartesi günü belgesel gösterimi ve söyleşi etkinliği saat 14.00’te Eskişehirliler ile Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde buluşacak. Etkinlikler kapsamında Eskişehir’de İşgal ve Direniş, Eskişehir’in Kurtuluşu, Milli Mücadelede Eskişehir’de Sol, Yunan Arşiv Kayıtlarında İşgal Eskişehir’i ve Milli Mücadele ve Eskişehir adlı kitaplardan oluşan “100. Yılında Eskişehir’in Kurtuluşu” serisi kitap tanıtımı yapılacak.

Tepebaşı Belediyesi ve Tarih Vakfı yetkilileri, tüm kent halkını etkinliklere davet ederken, kitap satışından elde edilecek gelirin de depremzede vatandaşlara ulaştırılacağını kaydetti.




Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.