TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR'DEN 18 EYLÜL DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ’NDE ANLAMLI ETKİNLİK

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR'DEN 18 EYLÜL DÜNYA TEMİZLİK GÜNÜ’NDE ANLAMLI ETKİNLİK

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde, “Let’s Do It” Türkiye Çevre Koruma Kuruluşu Tekirdağİl Temsilciliği iş birliğiyle...

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde, “Let’s Do It” Türkiye Çevre Koruma Kuruluşu Tekirdağİl Temsilciliği iş birliğiyle atık toplama etkinliği düzenleyecek.

Büyükşehir Belediyesi, 2008’de Estonya’da 50 bin kişinin bir araya gelerek 10 bin ton çöpü temizlemesiyle başlayan ve bugün 180 ülkede 21 milyondan fazla gönüllüye ulaşan “Let’s Do It” Hareketinin Dünya Temizlik Günü kampanyasına, Tekirdağ’dan destek veriyor. Bu kapsamda “Let’s Do It” Türkiye Çevre Koruma Kuruluşu Tekirdağİl Temsilciliği ile iş birliği yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 18 Eylül 2021 Cumartesi günü Süleymanpaşa ilçesine bağlı Karadeniz Mahallesi Giresun Sokak’taki çamlık alanda atık toplama etkinliği düzenliyor.

10.00 ile 13.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinliğe, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü personeli, “Let’s Do It” Hareketi temsilcileri ve çevre gönüllüsü vatandaşlar katılım sağlayacak. Gönüllü olarak projede yer almak isteyen vatandaşlar, https://letsdoitturkey.com/  internet adresi üzerinden ilgili formu doldurarak kayıtlarını gerçekleştirebilecek.

“ÇEVRE HASSASİYETİİLE ÖNEMLİÇALIŞMALARA İMZA ATTIK”

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, çevre konusunda her zaman hassas davrandıklarını belirterek, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak vizyonumuzu oluşturan temellerden bir tanesi de çevreye karşı duyarlılık konusu. Kurulduğumuz günden bu yana çevre hassasiyeti ile önemli çalışmalara imza attık, atmaya da devam edeceğiz. Çevre konusunda gönüllülük esası ile çalışarak dünya çapında önemli bir yer edinmiş olan "Let’s Do It" Türkiye Çevre Koruma Kuruluşu ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz, 18 Eylül Dünya Temizlik günü farkındalık etkinliğimize tüm vatandaşlarımızın katılımını bekliyoruz. Çevremiz bizim çocuklarımıza bırakacağımız en önemli mirasımız. Çevrenin korunması ve toplumda farkındalık oluşturulması adına bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.