Taşdelen: Türkiye’de Bir İlki Daha Yaptık

Taşdelen: Türkiye’de Bir İlki Daha Yaptık

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE PROJEMİZ DÜNYA BİRİNCİSİ OLDU

GELECEĞE VE HALKIMIZA YÖNELİK PROJELERİMİZİ ARTIRACAĞIZ

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Vatandaşların kolaylıkla ulaşabileceği Alacaatlı Geri Dönüşüm Merkezi ile Türkiye’de bir ilki daha yaptık. Bu projemiz, Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen Uluslararası Yaşanabilir Topluluklar ödülleri Çevresel Sürdürülebilirlik Proje kategorisinde dünya birincisi oldu. Bu gurur hem ülkemizin hem halkımızın. Geleceğe ve halkımıza yönelik projelerimizi artırarak sürdüreceğiz” diye konuştu.

Göreve geldiği 2014 yılından bu yana Çankaya’da başarıdan başarıya koşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, sürdürebilir bir çevre ve sıfır atık konularında çok önemli açıklamalarda bulundu.

ÇANKAYA’NIN HER YERİNE 20 BİN ADET GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU YERLEŞTİRDİK

Taşdelen, şunları söyledi:

“Göreve geldiğimizde en büyük hedeflerimizden birisi Çankaya’yı sıfır atık ile yönetmekti. Sıfır Atık Yönetmeliği’nce, Sıfır Atık Yönetim Sistemi kurduk. Kurduğumuz bu sistem sayesinde Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanan sayılı belediyelerden birisi olduk. Çankaya’nın çeşitli noktalarına bin 389 adet atık konteyner ve kumbara, 700 adet tekstil atık kumbarası, 20 bin adet geri dönüşüm kutusu yerleştirdik. Yeşili koruma, doğayı güçlendirme ve çevreye zarar verebilecek atıkların önlenmesine yönelik projelerimiz ile geri kazanılabilir atıkların diğer atıklarla karıştırılmadan kaynağında ayrı toplanmasını sağladık.

PROJEMİZ DÜNYA BİRİNCİSİ OLDU

Alacaatlı mahallesinde Türkiye’de bir ilki yaparak vatandaşların kolaylıkla ulaşabileceği Geri Dönüşüm Merkezi kurduk. Bu merkez, toplam 2.402 metrekare alana sahip. Aynı zamanda oturma alanı ve 1085,5 metrekare yeşil alanlarıyla bir park olarak da hizmet veriyor. Doğayla uyumlu malzemelerle donatılan merkezde, konteynerlerin üstünü örten yapı yeşil çatı olarak dizayn edildi. Bu merkezle ilgili projemiz, Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen Uluslararası Yaşanabilir Topluluklar ödülleri Çevresel Sürdürülebilirlik Proje kategorisinde dünya birincisi oldu. Böylece projemiz, uluslararası arenada da tescillenmiş oldu. Geri dönüşüm alanındaki projelerimiz ve uygulamalarımızın ödüle layık görülmesi hepimizi gururlandırdı. Bu gurur hem ülkemizin hem halkımızın. Geleceğe ve halkımıza yönelik projelerimizi artırarak sürdüreceğiz.”

kcwxuqhodrv4pogu6ywrtgft.jpg

xfha1kqxztqtuomnag0zsfjs.jpg

yb7jwlg1uqt0fkyvrloca64v.jpg

uktbrxm6eohgp3dlzc1avbyc.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.