Taşdelen’den ODTÜ’ye Mezuniyet Çağrısı: “Devrim Stadı Verilsin, Organizasyonu Yapalım”

Taşdelen’den ODTÜ’ye Mezuniyet Çağrısı: “Devrim Stadı Verilsin, Organizasyonu Yapalım”

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, mezuniyet töreni ve kutlamasını güvenlik kaygıları nedeniyle iptal eden ODTÜ yönetimine, “Devrim Stadı verilsin; biz tüm organizasyonu yapmaya hazırız” çağrısında bulundu. Bilimin ve özgür düşüncenin her zaman yanında olduklarını kaydeden Taşdelen, 21. yüzyılda hala yasakları konuşmanın bir demokrasi ayıbı olduğunu vurguladı.

Taşdelen, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ODTÜ yönetiminin her yıl yapılan Devrim Stadyumundaki mezuniyet töreni ve kutlamasını iptal ettiğini kaydetti.  Taşdelen, şunları yazdı:

“Kendi öğrencisinden, özgür düşünceden korkan bu anlayışa karşı, ODTÜ’lü arkadaşlarımın mezuniyet kutlamasını Temmuz sonunda biz yapacağız. Yeri, zamanı ve programı ileteceğim gençler!”

“Devrim Stadı verilsin, biz yapalım”

Taşdelen, bu tweetine karşılık ODTÜ’lülerin mezuniyet töreni için Devrim Stadı’nda ısrarcı olmaları yönündeki paylaşımları üzerine de ODTÜ yönetimine şu çağrıda bulundu:

“Olması gereken yer elbette Devrim Stadı’dır; her yıl olduğu gibi. Bu tartışılamaz bile. Devrim Stadı verilsin; biz tüm organizasyonu yapmaya hazırız.”

“Yasakları konuşmak bir demokrasi ayıbı”

Başkan Taşdelen, ayrıca kamuoyuna da bir açıklama yaptı. Taşdelen, açıklamasında, 21. yüzyılda hala yasakları konuşmanın bir demokrasi ayıbı olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

“ODTÜ Ankara’ya en güzel armağandır. ODTÜ nezdinde bilimin ve özgür düşüncenin her zaman yanındayız. 21. yüzyılda hala yasakları konuşmak bir demokrasi ayıbıdır. Mezuniyet kutlamasını ODTÜ’lü arkadaşlarımızın istediği şekilde yapmaya hazırız.”

dfSb4LrVMZ8chU5CYjKeDsxa..jpeg

fdF04vJVQ15A6qywoXOL7lWR..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.