TARIMSAL DESTEKTEN ALINAN GELİR VERGİSİ İADE EDİLECEK

TARIMSAL DESTEKTEN ALINAN GELİR VERGİSİ İADE EDİLECEK

Kamu kurum ve kuruluşları tarafından 1 Ocak 2016 tarihi ve sonrasında yapılan tarımsal destek ödemeleri üzerinden tahsil edilen gelir vergisi ve faizi, çiftçilerin...

Kamu kurum ve kuruluşları tarafından 1 Ocak 2016 tarihi ve sonrasında yapılan tarımsal destek ödemeleri üzerinden tahsil edilen gelir vergisi ve faizi, çiftçilerin düzeltme zamanaşımı süresi içerisinde başvurmaları halinde iade edilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre; çiftçilerden tarımsal destek üzerinden tahsil edilen gelir vergisi iade edilecek. Gelir Vergisi Genel Tebliği’nin detayları şöyle:

DAVALARDAN VAZGEÇMELERİ GEREKİYOR

315 numaralı Gelir Vergisi Genel Tebliği’nde değişiklik yapan tebliğle eklenen geçici maddeye göre; iade için çiftçilerin dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri gerekiyor. Hakkında kesinleşmiş yargı kararı bulunanların iade talepleriyle ilgili olarak bu madde hükmü uygulanmayacak.

İADE İÇİN BAŞVURU GEREKİYOR

26 Eylül 2021 tarihinden önce kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan tarımsal destek ödemeleri üzerinden kesilen gelir vergisi, başvuru sahiplerinin veya vekillerinin düzeltme zamanaşımı süresi içerisinde vergi dairesine (bağlı vergi dairesi statüsündeki mal müdürlükleri dâhil) başvurmaları üzerine ret ve iade edilecek. Vergi dairesi, başvuru sahipleri tarafından serbestçe seçilebilecek. Kendisine destek ödemesinde bulunulan hak sahiplerinin mirasçıları da başvuruda bulunabilecek. Başvurular, vergi dairesi üzerinden, elektronik ortam, elden veya posta yoluyla yapılabilecek. 

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.