Tarcan İşcen Koşusu’nu Masterclassman kazandı

Tarcan İşcen Koşusu’nu Masterclassman kazandı

 

Son metrelerde Ender Coşgunsu ekürisine ait iki safkanın kıyasıya birincilik mücadelesine sahne olan 2024 yılı Tarcan İşcen Koşusu'nda kazanan, jokeyi Ayhan Kurşun ile beyaz bayrak ayna yapan Masterclassman (Maximus Dream - Lilyana Grace / Bin Ajwaad) oldu.

 

İrfan Ahmet Dikenlitepe'nin yetiştiricisi ve Doğan Alceylan'ın da antrene ettiği 4 yaşlı safkan bugün katıldığı 38. yarışındaki 10'uncu galibiyetini elde etti.

 

Ekürilerden Extraction koşudan ikinci olarak ayrılırken, Bold Sea Rover üçüncü, Mythmaker dördüncü ve Mandacan ise beşinci oldular. Koşuyu kazanan Masterclassman için müddet 2.10.71 olurken, farklar burun - 3,5 boy - 7,5 boy - 1 boy şeklinde sonuçlandı.

 

 

Koşu sonrası düzenlenen törende koşudan galip ayrılan safkanın sahibi Ender Coşgunsu'ya kupayı Ülkü İşcen verdi. Törene, merhumun oğlu ve Antalya Hipodrom Müdürü Murat İşcen ve davetliler de katıldı.


 

 

 

                          Tarcan İşcen

 

1937 yılında Muğla'da doğan Tarcan İşcen, 1961 yılında İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun oldu. 1965 - 2008 yılları arasında İstanbul Kızıltoprak'ta sahibi olduğu eczaneyi işletti. 1967 - 1977 yılları arasında ise Birleşik Alman İlaç Fabrikası (BİFA) Bölge Müdürü olarak görev yaptı. Uzun yıllar at sahipliği ve yetiştiricilik yapan İşcen, 1987 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2004 yılında Yönetim Kurulu Üyesi, 2007 - 2008 yıllarında ise Denetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2022 yılında aramızdan ayrılan Tarcan İşcen'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

ah08jIm4123xgpfqdmporyae.jpg

aokmzsed4hrllvfxwfbyzpaj.jpg

jbar2hbm5ne3eu4togckrmy6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.