HATAY BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞ: “SUYUMUZ VE GELECEĞİMİZ TEHDİT ALTINDA”

HATAY BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞ: “SUYUMUZ VE GELECEĞİMİZ TEHDİT ALTINDA”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş , "22 Mart Dünya Su Günü" ile ilgili bir mesaj yayımlayarak gün geçtikçe kuraklığın arttığı, su kaynaklarının git gide tükendiği bu...

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş "22 Mart Dünya Su Günü" ile ilgili bir mesaj yayımlayarak gün geçtikçe kuraklığın arttığı, su kaynaklarının git gide tükendiği bu dönemde suyu korumanın önemine dikkat çekti. 

Artan nüfus, hızlışehirleşme, iklim değişikliği ve tekrarlanan kuraklıklar gibi etkenlerin var olan tatlı su kaynaklarını tehdit ettiğine vurgu yapan Başkan Savaş, “Yaşanan bu olgularla, tehdit altında olan sadece suyumuz değil, geleceğimiz, nefesimiz ve hayatımız.  Lütfen, suyumuzu israf etmeyelim, kıymetini bilelim. Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakalım” dedi.

Suyun, paha biçilemez doğal bir miras ve her canlının hakkı olduğunun altınıçizen Başkan Savaş, bu mirası sonraki nesillere temiz, sağlıklı ve bilinçli şekilde aktarmak amacıyla mücadele ettiklerini belirterek, “Büyük öneme sahip bir yaşam kaynağının kullanımı hususunda özel duyarlılık göstermeli ve israf etmemeliyiz. Su insanoğlu için vazgeçilmez bir unsurdur. Bu sebeple bilinçli kullanmalıyız” diye konuştu.

POLAT: "TÜM SEVDİKLERİMİZ İÇİN SUYUMUZU KORUMALIYIZ"

HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat da mesjaında “Yaşamamızın her anında var olan ailemiz, geleceğimiz olan sevdiklerimiz ve tüm sevdiklerimiz için suyumuzu korumalı ve israf etmemeliyiz” dedi.

Deniz, nehir, göl, barajlar gibi yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının her zamankinden daha fazla korunmasına ve tüm insanlık olarak duyarlılık gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan Polat, dünyadaki tüm canlıların yaşamsal kaynağı olan suyun korunmasına, bilinçli ve sağduyulu tüketilmesini temenni etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.