SURİYE UYRUKLU 7 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞUNU DARP VE İSTİRMAR EDEN ZANLININ 43,5 YIL HAPSİİSTENDİ

SURİYE UYRUKLU 7 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞUNU DARP VE İSTİRMAR EDEN ZANLININ 43,5 YIL HAPSİİSTENDİ

Beyoğlu’nda darp ettiği 7 yaşındaki Suriyeli uyruklu D.A’ya cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan kağıt toplayıcısı Adnan Y’nin 43,5 yıla kadar hapsi istendi.

Beyoğlu’nda darp ettiği 7 yaşındaki Suriyeli uyruklu D.A’ya cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan kağıt toplayıcısı Adnan Y’nin 43,5 yıla kadar hapsi istendi.

Beyoğlu’nda kağıt toplayıcısı Adnan Y’nin 29 Nisan 2020 tarihinde 7 yaşındaki Suriyeli D.A’ya cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla "cinsel amaçla çocuğa karşı cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçlarından yargılanmasına İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanık Adnan Y, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Hatice Boz ile mağdur D.A.’nın avukatı Emine Kırmızıgül katıldı. Mağdur D.A, duruşmaya SEGBİS yöntemiyle bağlandı.

Savcılık da duruşmada mütalaasını açıkladı. Mütalaada, olay tarihinde sanık Adnan Y’nin, parkta oynayan D.A’ya taş atarak dizinden yaraladıktan sonra kağıt topladığı el arabasının arkasına koyarak bir sokak arasına götürdüğü anlatıldı. Mütalaada, kaçmaya çalışan mağduru darp eden sanığın teşhircilik yaptığı ancak çocuğa dokunmadığı veya öpmediği belirtildi. Tanıkların çocuğun ağlama ve bağırma sesini duymaları nedeniyle oraya gittiklerinin anlatıldığı mütalaada, kağıt toplama arabasının arkasından seslerin geldiği, mağdurun ağlayarak pantolonu kalçasına inmiş ve ağzından burnundan kan gelen bir şekilde kağıt toplama arabasının arkasından çıktığı vurgulandı. Sanığın fermuarı ve kemeri açık olarak kaçtığının anlatıldığı mütalaada, bunun üzerine tanıkların cep telefonu ile bu anları kaydettikleri aktarıldı.

43,5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Mağdurun, cinsel istismara yönelik muayene olmak istemediğinin kaydedildiği mütalaada, muayenenin yapılmadığı, mağdurun üzerindeki kıyafetler ile sanıktan alınan kan örneklerinin genetik biyolojik moleküler inceleme için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiğini, yapılan incelemede sperm hücresi görüldüğü anlatıldı.

Sanığın suçlamayı kabul etmediğinin anlatıldığı mütalaada, mağdur çocuğun tutarlı, mantıklı ve güvenilir anlatımları, tanık ifadeleri 6-7 yaşındaki mağdurun tanımadığı sanığa böyle bir iftira atması için aralarında herhangi bir husumet bulunmaması, tanıkların olaya müdahale etmesi üzerine pantolonunun kemeri açık vaziyette kaçması ve Adli Tıp raporu doğrultusunda sanığın suçtan kurtulmak için bu şekilde savunma yaptığı belirtildi. Mütalaada sanığın ‘çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 21 yıldan 43,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

“EN ÜST SINIRDAN CEZALANDIRILSIN”

Mağdur D.A’nın avukatı Emine Kırmızıgül ise sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Hatice Boz ise “Sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını istiyoruz. Çocuğun yaşamış olduğu travma dikkate alınarak takdir indirimi uygulanmamasını istiyoruz” dedi.

Sanık Adnan Y, mütalaayı kabul etmediğini ve suçu işlemediğini söyleyerek beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.