Suluboya festivaline muhteşem final

Suluboya festivaline muhteşem final

Maltepe Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen İstanbul Uluslararası Suluboya Festivali’nin kapanışı, Seyirtepe Sosyal Tesisleri’nde çok özel bir etkinlikle yapıldı.

Maltepe Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen İstanbul Uluslararası Suluboya Festivali’nin kapanışı, Seyirtepe Sosyal Tesisleri’nde çok özel bir etkinlikle yapıldı. Çalışmaları dünya çapında ses getiren, sanatseverlerin yakından takip ettiği sanatçılar, etkinliğin son gününde birlikte bir eser ortaya çıkardı. Festivale Almanya’dan katılan Rabi Alieva, Irina Lupyania, Rusya’dan Igor Dugovay, Hindistan’dan Bijay Biswaal, Amit Kapoor, İtalya’dan Massimiliano Locco, Türkiye’den Tatiana Kaporan, Sinan Balta ve Can Ersal, üç imparatorluğa başkentlik yapan İstanbul’un silüetinin resmedildiği muhteşem eseri yaklaşık 3 saat süren bir çalışmanın ardından tamamladı. 
  Seyirtepe Sosyal Tesisleri’nde halka açık olarak ücretsiz yapılan çalışmayı, İstanbul Anadolu Lisesi öğrencileri, sanatçıların sosyal medya takipçileri, Maltepeli sanatseverler de yerinde takip etti. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın misafir ettiği Batman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de İstanbul gezilerinin ardından Seyirtepe’deki etkinliğe katıldı. Başkan Ali Kılıç, Batman’dan konuk gelen öğrencilerle sohbet etti. Kılıç, gençlerle çocukluk yıllarından anılarını, doğup büyüdüğü Tunceli’de yaşadıklarını paylaştı. Etkinlik öğrencilere verilen yemeğin ardından Ali Kılıç’ın hediye vermesiyle son buldu. BATMAN’LI ÖĞRENCİLER SANATÇILARLA BULUŞTU
Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesi resim öğretmenleri Aydın Soyvuran ve Yunus Önder, Maltepe Belediyesi’nin daveti üzerine Maltepe’ye geldiklerini ifade ederek “Çok güzel bir etkinliğe iştirak ediyoruz. 21 öğrenci, beş öğretmen olarak geldik. Usta öğretmenlerle, suluboya festivaline katılmamız bizim için çok büyük fırsat oldu. Bu konuda şanslı olduğumuzu hissediyoruz. Aynı zamanda ilk kez öğrencilerimiz İstanbul’u gördüler. İlk kez denizi gördüler. İlk kez uçağa binen öğrencilerimiz oldu.  Burada olmaktan gururu duyuyoruz. Heyecanlıyız. Mutluyuz. Hepsi ayrı heyecan, serüven.” dediler.  'İSTANBUL’DA ŞİİR GİBİ RESİMLER' Sanatçı Sinan Balta Maltepe Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı bu festivalde bulunmaktan mutlu olduğunu ifade ederek “Keşke bütün belediyeler bu kadar aktif olsa. Umarım bu festivalleri bütün belediyeler yapar ve devam eder. Suluboya resim zor bir tekniktir.  Bu nedenle çok fazla suluboya resim sanatçısı Türkiye’de de, dünyada da yok. Bu nedenle dünyanın her yerinden suluboya sanatçıları birbirimizi tanıyoruz. Dünyaca ünlü sanatçıların buraya gelmeleri bizim için çok güzel bir fırsat oldu. Aynı zamanda onlar içinde çok güzel bir fırsat oldu çünkü İstanbul müthiş bir model. İstanbul çok güzel resmediliyor. Dünyanın diğer şehirlerinde böyle değil ama İstanbul’da böyle. Özellikle suluboyada şiir gibi resimler ortaya çıkıyor. Konuştuğumuz sanatçılar her seferinde İstanbul’a gelip canlı resim yapma fırsatı aradıklarını söylüyorlardı. Bu nedenle çok mutluyuz. Batman’dan gelen genç arkadaşlarımıza bu sanatı genç yaşlarında tanıtabildiğimiz için çok mutluyuz. 15 yıl önce suluboya tekniğiyle ilgili kitap ve kaynak bulamıyorduk.” dedi. CAN ERSAL: SANAT HALKLA BÜTÜNLEŞTİĞİ ZAMAN ANLAMLI
  Sanatçı ve mimar Can Ersal, İstanbul’un her köşesinin ayrı bir tarih ve sanatçıların eserleri için ayrı bir kompozisyon oluşturduğuna dikkat çekerek “Festivalde güzel bir birliktelikle çalışma gerçekleştirdik. Bu festival Maltepeli, İstanbullu bir sanatçı olarak hem bana çok şey kattı ve hem de çok mutlu etti. Festivalde ülkemizin doğusundan geleceğin sanatçılarını getirdik. Batman’dan gelip İstanbul’da onlarla resim yapmaları, bir arada olabilmeleri muazzam bir şey. Sanat halktan kopuk olmaz. Sanat halkla bütünleştiği zaman anlam kazanıyor. Dünyaca ünlü Hintli sanatçının yanında Batman’dan bir güzel sanatlar lisesi öğrencisi tablo yapıyor ve sanatseverler bunu izliyor. Muhteşem bir manzara. Çok mutluyum. Bize bu çalışma olanağını sunan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a çok teşekkür ediyorum. Bunu İstanbul’un bir ilçesi Maltepe yapıyor.” diye konuştu.
  Tarih : 19.05.2022 Haber Fotoğrafları

axwetjzgvrhs3alxf9dyelzk.jpg

czd8xz43fb7gtvvkqaonwolf.jpg

muontr5ue1ha9bmys3zg0hsg.jpg

b2trk1n3vce7adm6hyobmirk.jpg

cxbgotms4d2q9mzgqpryakho.jpg

w0rkbmzfvhiunexvnsx51plj.jpg

xksqero420batmtojnnfpgef.jpg

y7aozdI3fgcnvuxb90ldrpg4.jpg

efsbawxzlw8kg23hcqn5zxjv.jpg

I9jwertt3h7vipqa4ldhfzlm.jpg

qb7vlzzgIx9iqckwtarylscx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.