Sultangazi Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Hamlesi Başlattı

Sultangazi Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Hamlesi Başlattı

Sultangazi Belediyesi tarafından ilçede gerçekleştirilecek geniş kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinin tanıtımı yapıldı

Tanıtım programında konuşan Başkan Av. Abdurrahman Dursun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın projeye 80 milyon liralık katkı sağlayacağını ve vatandaşları bankaya mecbur etmeden ev sahibi yapacaklarını kaydetti.

Sultangazi Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ işbirliğinde Sultangazi için yaşam kalitesini artıran projeler hayata geçiriliyor. Sultangazi Belediye Nikah Sarayı’nda gerçekleşen toplantıya Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel, Başkan Yardımcıları AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Ayvalı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Yasin Bakırcı, GEDAŞ yetkilileri, Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Sultangazi’nin çehresini değiştirecek kentsel dönüşüm projeleri Cumhuriyet Mahallesi’nde başlayacak. Projenin tanıtımını slayt gösterisiyle anlatan Başkan Dursun, vatandaşlara 48 ay boyunca bin 500 lira kira yardımında bulunacağını belirtti.

“Kentsel dönüşüm ve mülkiyet sorununda çalışmalarımızın meyvelerini alıyoruz”

İlçedeki mülkiyet problemlerinin çözülmesiyle ilgili çok ciddi bir gayret içinde olduklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Sadece mülkiyet değil kentsel dönüşüm ve altyapıda neler yapılabileceği konusunda hem bakanlıklarla hem de konunun tüm ilgilileriyle yoğun temaslarda bulunduk. Artık bunların meyvelerini almaya başlayacağımız bir döneme geliyoruz” dedi.

“Zübeyde Hanım Mahallesi’nde 112 parselle ilgili mülkiyet sorunu çözüldü”

Zübeyde Hanım Mahallesi’nde çok uzun zamandır süren mülkiyet problemiyle ilgili büyük bir mesafe kat edildiği bilgisini veren Başkan Dursun, “Mutlak koruma havzası dışında Hazine arazisi üzerinde bulunan 112 parsel vardı. Bu parsellerin üzerinde gecekondular bulunuyordu. Bu oturan komşularımız uzun zamandır mülkiyetin kendilerine geçmesini istiyordu. Bu 112 parselle ilgili sorunu kıymetli Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un desteğiyle hallettik.” diye konuştu.

Çözüm için söz konusu 112 parselin Sultangazi Belediyesi’ne devredildiğini kaydeden Başkan Dursun, bu yerlerin gecekondu sahiplerine rayiç bedellerin çok altında düşük bir bedel karşılığında devir sürecini başlattıkları müjdesini verdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.