Süavi Özgürlük Yürüyüşü'ne Katıldı, Destek Verdi...

Süavi Özgürlük Yürüyüşü'ne Katıldı, Destek Verdi...

Süavi’den, “Bu memleket bizim.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ZeydanKaralar ve tutuklanan diğer belediye başkanlarına özgürlük talebiyle Adana’danSilivri’ye yürüyüş başlatan Adanalı 9 genç, eylemlerinin 32. gününde Sakarya’danKocaeli il sınırına doğru ilerliyor. 9 Eylül akşamında Kocaeli il merkezindeolmaları beklenen gençlere Hendek’te sanatçı Süavi destek verdi. Bir süregençlerle birlikte yürüyen Süavi, “Bu memleket bizim” diyerek şunları söyledi:

“Zeydan Başkan’ın şahsında, özgürlüklerinden alıkonulmuşinsanların demokratik tepkilerini biraz daha yükseltmek adına yola çıkan gençarkadaşlarla birlikteyim. Şu anda yürüyüşün 31. günündeyiz. Ben kendilerineHendek’te dahil oldum. Bugünkü etap Hendek ile Serdivan arasında olacak.Arkadaşların genel durumu iyi. Ufak tefek hava şartlarından, teknik şartlardankaynaklı sorunlar olsa da büyük bir problem yok.

Bu memleket bizim, hep birlikte güzel günlere gitmek,hakkaniyetli, demokratik yarınlar yaşatmak, kurmak adına birlikte bir yürüyüşüniçerisindeyiz. Burada var olma nedenim, arkadaşların bu mücadelesinin dikkatealınması, ciddiye alınması, ülkede yaşayan herkes tarafından şu ya da buşekilde değerlendirilmesi gerektiğine inanmam. Çünkü bu tek başına CumhuriyetHalk Partisi meselesi değildir. Bu memleket bizimdir ve bu yürüyüş bu memleketinbütün insanları içindir. Dolayısıyla bu yürüyüşe katılan hiç kimseötekileştirilmeden, demokratik hakkını kullanan bir yerden tebessümlekarşılanmalıdır. Bu duygularla selamlıyoruz. Bu etap tamamlanacak.”

lokcyxu73e0apkonthqmIybd.jpg

u75fkqszmwbaawcxrj4nt0ds.jpg

3jhovbyzmxfjeswgft4pyivk.jpg

fwb4vybpoqa0l9tzcIu7evse.jpg

m0hylqtw5xfjo8r7e2ogp1ka.jpg

dk0m7cqja4qozxed8xnazsf5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.