SU KRİZİNE KARŞI DAYANIKLI KENT PANELİ: SU YÖNETİMİ VE YEŞİL ALANLAR

SU KRİZİNE KARŞI DAYANIKLI KENT PANELİ: SU YÖNETİMİ VE YEŞİL ALANLAR

Birleşmiş Milletler’in (BM) 1993 yılında aldığı kararla 22 Mart ‘Dünya Su Günü' olarak ilan edildi. ‘Dünya Su Günü’ için Birleşmiş Milletler-Su (UN-Water) her yıl farklı bir tema belirliyor. 2023 yılı için belirlenen tema da “Ortaklıklar ve İş Birliği Yoluyla Değişimi Hızlandırmak” oldu. Bu kapsamda İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Kentsel Ekolojik Sistemler Şube Müdürlüğü, İSKİ Genel Müdürlüğü ve İstanbul Planlama Ajansı (İPA) iş birliğinde ‘Su Krizine Karşı Dayanıklı Kent’ paneli yapılacak.

20 Mart 2023-Pazartesi günü, saat 10.30’da, Florya’daki İPA Kampüs’te başlayacak panel, iklim değişikliği ile mücadelede etkin rol oynayan yeşil alanların sürdürülebilirliği için gerekli olan suyun kalitesi ve miktarını etkileyen faktörlerin, su yönetimi ve yaklaşımlarının ilgili kurum ve akademisyenlerin katılımı ve ortak akılla belirlenmesi üzerine planlandı.

‘İklim Krizi ve İstanbul’un Geleceğinde Yeşil Alanlar ve Sürdürülebilir Yeşil Alanlar/Su Yönetimi ve Vizyonu’ başlıkları altında iki oturumda düzenlenecek panelde; Prof. Dr. Yasin Çağatay SEÇKİN (İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı), Dr. Şafak BAŞA (İSKİ Genel Müdürü) ve Oktay KARGÜL (İPA Genel Sekreteri) açılış konuşması yapacak.

Panelistler:

ptsvo1kunwixqejr504bpqyk.jpg

rfwuImronpehs0lcfkz4vdmq.jpg

cfm1z2wreyondmflxsrIeggo.jpg

mnlpws3sm7wcervy4uuz8t9f.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.