SÖZLER TUTULDU: 688 DAİRE VE 57 İŞ YERİ HAK SAHİPLERİNE VERİLDİ

SÖZLER TUTULDU: 688 DAİRE VE 57 İŞ YERİ HAK SAHİPLERİNE VERİLDİ

Kâğıthane Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğinde, Kâğıthane’nin Yahya Kemal Mahallesi'nde tamamlanan 688 daire ve 57 iş yerini kapsayan kentsel dönüşüm tamamlanarak, noter huzurunda yapılan çekilişle hak sahiplerine mülkleri teslim etti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin katılımıyla düzenlenen törende hak sahipleri noter eşliğinde çekilen kura ile mülklerine kavuştu.

Aidat öder gibi ev sahibi olacaklar

Bakan Kurum kuralar öncesi yaptığı konuşmada: ’Projemizi bugün nihayet erdirdik, mahallemizi örnek olacak şekilde şehircilik eserine kavuşturduk. Ödemeler Haziran 2023'te başlayacak. 15 yıl vadeyle aidat öder gibi varsa ödemelerini gerçekleştirecekler. İstanbul'u depreme karşı güçlü ve dirençli kılacağız. Biz sizlere hizmet etmek için emin olun gece gündüz çalışıyoruz. 695 bin konutun İstanbul'da dönüşümünü gerçekleştirdik’’ dedi.

Vatandaşın tavrı kentsel dönüşümü hızlandırıyor

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Kâğıthane İlçemiz Yahya Kemal mahallemizin tarihi günü. Sizlerle bu riskli alanda yapılan istişareler ve sizin desteğinizle alınan karar çok önemli. Kentsel dönüşümle ilgili riskli alanlarda hemşehrilerimizin duruşu, kentsel dönüşümü hızlı hale getiriyor. Bütün hemşehrilerimize güçlü desteklerinden ve sabırlarından dolayı teşekkür ediyorum. Kentsel dönüşümü bir güvenlik meselesi olarak görüyoruz. ‘’ şeklinde konuştu.

Verdiğimiz sözü tuttuk

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in ifadeleri şu şekilde: Bugün hamdolsun verdiğimiz sözü tuttuk. Cumhurbaşkanı’mız başta olmak üzere bakanımıza ve valimize Kâğıthaneliler olarak çok teşekkür ediyoruz. Her zaman sahada komşularımızla beraber oldular. 688 konut 57 iş yerini tamamlamış olduk. Yahya Kemal Mahallesi sakinlerimize hayırlı uğurlu olsun. Kentsel dönüşüm yaparken tek gayemiz insanların güvenli ve huzurlu binalarda yaşamasıydı. Bu süreçte tek bir vatandaşımızın ne burnu kanadı ne de kalbi kırıldı. Gönül rızalarını alarak süreci sonlandırıyoruz. Neticede depremden daha çok tedbirsizlik cana mal oluyor. Bu nedenle Kâğıthane’de afetlere karşı gerekli tüm tedbirleri aldık.

Nitelikli konutlar üretiyoruz

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, " 688 konut ve 57 dükkânın yapımını 2 yıl gibi kısa sürede tamamlayarak verdiğimiz sözü yerine getirmenin heyecan ve mutluluğu içindeyiz. İstanbul'da son yıllarda tarihin en büyük dönüşümün gerçekleştiren projeler hayata geçiriyoruz. Dönüşümü ülke konut stoğunun yenilenmesi noktasında geliştirdiğimiz projelerle nitelikli konutlar üretiyoruz. İstanbul başta olmak üzere pek çok kentte başlatılan projelerle yeni konut alanları kazandırılmaktadır. 185 bin konutun dönüşümünü tamamladık. Kâğıthane’deki daireler 2artı bir ve 3 artı bir şeklinde yapıldı."

Vatandaşlarımız için projeler üretiyoruz

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin konuşmalarından satır başları. "Son 30 gün içinde 3. Projemizin açılışını yapıyoruz. Hükümetimiz, bakanlıklarımız belediyelerimiz vatandaşın beklentilerini gerçekleştirmek için proje üretiyor. Cumhurbaşkanımızın sürekli bize ifade ettiği gibi vatandaşlarımızın gönlünü kazanmak konusunda en üst çaba anlayışı içerisindeyiz. Bu hizmetlerin devamını temenni ederken, hak sahibi kardeşlerimizin evlerinde hayırlı bir şekilde oturmasını niyaz ediyorum"

5ybh6osmtrqaqyid3gnezwcp.jpg

bdmewxzkrfhxc0tykInp2ysv.jpg

cn9ovz83bnfgedpobar1gc7h.jpg

8j6cda2pn5klg4wxteo9bumk.jpg

fudegzk0ogmolhx8s6a3bsdp.jpg

u9kdlcp6qzmnxz1rmbt80uo3.jpg

gaq8vzdymkwjiIpoxn9ak2q5.jpg

t0rkevtagjsgom4yd59Iqicw.jpg

0amgg9p2zkr6c8bpfdx5uoia.jpg

qsshk5tuacx6xi2mz0nturh4.jpg

hnmko5etyjigyp4mnfkbvzpd.jpg

rrwz30lgcubxohnh87pvgc9k.jpg

5lgclqjb4dezhsonvaIsbwo0.jpg

2dh97jmbsmyb0kqxi51nwoyj.jpg

o7lt9uze5caw4k8mvdfb3ntq.jpg

u896jcsorpeujqgftanm0vlw.jpg

rzyobgv2iwdeokx4rntaclvn.jpg

xu7naqtxjtvbpmevrsIf34hl.jpg

gl3hzlqswwptrufq2sbIc47r.jpg

qrzeh23nfuluw0lzbitaop4e.jpg

db2yfade7vqcxpn0abkuhI96.jpg

mypepanIwbjtwoucj12ohxkd.jpg

kaacj714gspvmwndr2qslxfe.jpg

bw4xmktnchrmpa15y0ldwjlb.jpg

hw8sgvu2f9dcts7okb5jcwnr.jpg

xka2t5hnbfq8lwacvyrz6wzq.jpg

Inertk2gsp6lv1nu5wsckmfi.jpg

om6ovnpn4psqIxybjlctsu7a.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.