Solcu eski isyancı savaşçı ve iş adamı Kolombiya'daki ikinci tura gidiyor

Solcu eski isyancı savaşçı ve iş adamı Kolombiya'daki ikinci tura gidiyor

Kolombiya'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda solcu eski gerilla savaşçısı Gustavo Petro, popülist işadamı Rodolfo Hernandez ile karşı karşıya gelecek.

Kolombiya'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda solcu eski bir isyancı savaşçı birinci oldu ve 19 Haziran'daki ikinci tur hesaplaşmada popülist bir iş adamıyla karşı karşıya gelecek.

M-19 gerilla hareketinin 62 yaşındaki eski üyesi Gustavo Petro, Pazar günü oyların yüzde 99,9'unun sayıldığı ofis sayımlarına göre yüzde 40,3 oy aldı.

İkinci tur yarışmasındaki yeri sürpriz olarak gelen, yetmiş yaşında bir emlak kralı olan Rodolfo Hernandez yüzde 28,1 kazandı.

İlk turdan önceki anketler, şu anda üçüncü sıradaki aday Federico Gutierrez'in ve muhtemelen destekçilerinin çoğunun desteğine sahip olan Hernandez'in ikinci tur oylamada Petro'nun sadece birkaç puan gerisinde kalacağını gösterdi.

Bogota'nın eski bir belediye başkanı olan Petro, emekli maaşlarını yeniden dağıtma, ücretsiz devlet üniversitesi sunma ve yüzyıllardır süren derin eşitsizliği değiştirmeye başlama vaatleri üzerine sürekli olarak kamuoyu yoklamalarına öncülük etti.

Petro, Bogota'nın merkezindeki tezahürat destekçilerine “Bugün şüphesiz değişimdir” dedi. "Şimdi Kolombiya ile ne yapacağımızı, Kolombiya toplumunun kendi ülkesi için ne istediğini görmekle ilgili."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.