SİVAS ZİRAAT ODASI BAŞKANI ÇETİNDAĞ: SİVAS AFET BÖLGESİİLAN EDİLSİN

SİVAS ZİRAAT ODASI BAŞKANI ÇETİNDAĞ: SİVAS AFET BÖLGESİİLAN EDİLSİN

İç Anadolu’da 8-10 Mayıs 2021 tarihleri arasında etkili olan zirai don, Sivas’ta da büyük hasara yol açtı. Sivas Ziraat Odası Başkanı HacıÇetindağ, özellikle buğdayda büyük kayıp...

YÜKSEL MENEKŞE

İç Anadolu’da 8-10 Mayıs 2021 tarihleri arasında etkili olan zirai don, Sivas’ta da büyük hasara yol açtı. Sivas Ziraat Odası Başkanı HacıÇetindağ, özellikle buğdayda büyük kayıp oluştuğunu belirterek Sivas’ın afet bölgesi ilan edilmesini beklediklerini söyledi. 

Ekili arazilerin büyük bölümü hasar gördüğü ve özellikle buğday üreticilerinin yılı‘sıfır üretimle’ kapatmak zorunda kaldığını belirten Çetindağ, “Bazı ilçelerimizde meyve ağaçlarının hemen hepsini don vururken yem bitkilerinin tamamını götürdü” dedi. Çetindağ, “Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Tarım ve Orman Bakanımıza sesleniyorum. Sivas’ın afet bölgesi ilan edilmesini talep ediyoruz. Çünkü çiftçilerimiz büyük sıkıntıda” diye konuştu.

“BORÇLAR FAİZSİZ ERTELENSİN”

Don olayının yanı sıra son yıllarda yaşanan kuraklığın bu yıl da devam ettiğini belirten Çetindağ, Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatifleri ve özel bankalara olan borçlarının faizsiz olarak ileri tarihe ertelenmesi talebini dile getirdi. Çetindağ, şunları söyledi: 

“Gittik arazileri gezdik. Büyük hasarlar olduğunu gördük. Bu da hem şehrimiz hem de ülkemiz ekonomisine ciddi zararlar vermekte. Nisan ayında yağmur hiç yağmadı. Bugün neredeyse mayıs ayının 20’sine geldik, yine yağmur yok. Bu kuraklık da büyük sıkıntılar yaşattı. Biz ilgililerden, Sivas’ın afet bölgesi ilan edilmesini talep ediyoruz. Çünkü çiftçilerimiz büyük sıkıntıda. Herkes koronavirüs salgınından dolayı içerideyken bizim çiftçilerimiz gece gündüz çalışıyor. Halen Sivas’a bir damla yağmur düşmedi."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.