SİNOPLU ÇELTİK ÜRETİCİSİ: “FİYATLAR GEÇEN SENEYLE AYNI. GÜBRE, MAZOT 2 KATI”

SİNOPLU ÇELTİK ÜRETİCİSİ: “FİYATLAR GEÇEN SENEYLE AYNI. GÜBRE, MAZOT 2 KATI”

Sinop Mertoğlu Köyü’nde çeltik hasadı başladı. Üreticiler, maliyetlerin iki kat arttığı halde kendilerinden alınan ürünlerin fiyatlarına zam yapılmamasından...

MUSTAFA USTA

Sinop Mertoğlu Köyü’nde çeltik hasadı başladı. Üreticiler, maliyetlerin iki kat arttığı halde kendilerinden alınan ürünlerin fiyatlarına zam yapılmamasından şikayet etti. Çiftçi İsmail Kümeç, “Fiyatlar geçen seneyle aynı. Ama alacağımız gübre, mazot 2 katı” dedi.

Tarlalardaki suyun kurutulmasıyla biçerdöverlerin araziye girdiği Sinop'taki çeltik üreticilerinden İsmail Kümeç, şunları söyledi:

“ALACAĞIMIZ GÜBRE, MAZOT FİYATI  2 KATI”

“Çeltik hasadı 135 günde meydana gelir, ekeriz 135 gün sonra biçmeye başlarız. Şimdi başladık, kurutuyoruz burada. Biçerdöverler biçiyor. Olan hasatlarımızı biçiyoruz. Daha olmayan hasatlarımız da var. Başka bir sıkıntımız da yok şu an.

Bu sene verimler iyi ama fiyat konusunda, fiyatlar geçen seneyle aynı. Değişiklik yok. Ama alacağımız gübre, mazot 2 katı yani. Niye çeltik 5 lira olmasın? Markette 900 gram pirinç 10-14 lira diyorlar. Ama bizim çeltik 4 TL.” 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 

* Havadan Çeltik Hasadı Görüntüleri

* Mahsullerin Çıkartılması

* Üretici

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.