Sinema Adana’da, Adana Sinemada

Sinema Adana’da, Adana Sinemada

Filmgösterimleri, söyleşiler, paneller ve sergilerle 7’den 77’ye tüm Adanalılara,konuklara ve sanatseverlere hitap eden festival, sinemaseverlerin yoğunilgisini çekiyor.

 

Adana ilsınırları içinde 7 salon ve 42 noktada 150 filmin 250 gösterimi, 5 ayrı noktada7 sergi, 38 söyleşi, ilk dört günde on binlerce izleyici sayısına ulaştı.Adana’ya konuk olarak gelip festivale katılan sinemacılar, gösterimlerinardından izleyicilerin sorularını yanıtladı, panel ve konferanslardasanatseverlerle buluştu. Festival kapsamında düzenlenen Çukurova Altın KozaFilm Akademisi derslerinde, alanlarının uzmanları, sinema sanatınıninceliklerini, çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu izleyici kitlesine anlattı.

Ülke vedünya sinemasının yeni yapımları ile sinema tarihinin unutulmaz klasiklerinibuluşturan, Türkiye ve dünyadan alanının deneyimli ya da umut veren isimlerindenoluşan 500 konuğun ağırlandığı 29. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’ndesinema salonları ve açık hava gösterimlerine yoğun ilgi yaşandı, çoğu filmdeboş yer kalmadı. Gösterimlerin sona ereceği 18 Eylül akşamına dek festivalin125 bin izleyiciye ulaşacağı tahmin ediliyor.

Türkiyesinemasından sekiz yönetmenin ilk ve ikinci filminin yarıştığı Ulusal UzunMetraj Film Yarışması, bu yıl ilk kez düzenlenen Ulusal Belgesel Yarışması,Uluslararası Kısa Film Yarışması, Öğrenci Kısa Film Yarışması, Adana Kısa FilmYarışması filmleri ve yarışma dışı program filmleri ekiplerin katılımıylagösterilmeye devam ediyor.

Heyecanındoruğa çıktığı 29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali ödülleri 17Eylül Cumartesi akşamı Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapılacak törenlesahiplerini bulacak.

5ZDGdnfk29IwHKoQvWtjE3SL..jpeg

RWNLq4ltZF8VOsCa6vQihgIr..jpeg

OixZl16a4FKkUVBTvucEX0RM..jpeg

r4ztMiKwRh58eqDdcQlUxN02..jpeg

w7URZ5MqgtdHbSYcpe9PK1lk..jpeg

otkdwVpC3sUbQuxiWI5Rg01j..png

QJtLZpmzIwSAGuqWBhkTxFg0..png

QMR60ozNtcrYfVd2nlCm4KSp..png

hrxRuX9oLBK042Dc36AWzgYJ..png

QWLG4BnSheuEoCYTA6xbMP9t..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.