Şiddetten Arınmış, Güvenli Bölgeler Olan Mor Yerleşke’de Büyükşehir Etkinliği

Şiddetten Arınmış, Güvenli Bölgeler Olan Mor Yerleşke’de Büyükşehir Etkinliği

Boyner'in desteğiyle Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonutarafından hayata geçirilen ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği MorYerleşke’de tanıtım programı düzenlendi.

Dağlıoğlu MahallesiGüney Yıldız Parkı’nda kurulan  MorYerleşke’de gerçekleştirilen programda; hayata geçirilecek çalışmalar veşiddete maruz kalındığında, acil durumlarda aranacak numaraların olduğubilgilendirme broşürü dağıtıldı. Programa, yerleşkeye yakın Akkapı Mahallesi,Barbaros Mahallesi, Bey Mahallesi, Dağlıoğlu Mahallesi, Dumlupınar Mahallesi,Gülbahçesi Mahallesi, Hadırlı Mahallesi, Hürriyet Mahallesi'nde yaşayankadınlar, engeliler, yaşlılar ziyaret edilerek tanıtım programına davet edildive Mor Yerleşke hakkında bilgi verildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığıbürokratlarınca Mor Yerleşke Projesi’nin faaliyetleri, verilecek hizmetler veyerleşkede görev alan psikolog, ebe ve çocuk gelişimci personellerin yapacağıçalışmalar hakkında bilgi aktarıldı.

ŞİDDETTEN ARINDIRILMIŞ GÜVENLİ ALANLAR

Adana’da depremden zarar gören, etkilenen kadın, çocuk,yaşlı ve engelli bireyler için şiddetten arınmış güvenli alanlar olan MorYerleşkelerde, her yaş grubuna yönelik psiko-sosyal destek sağlanacağı, ikincilmağduriyet ve travmalarının ortadan kaldırılacağı, sağlık taramasınınyapılacağı, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarınyapılacağı bilgisi verildi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesindebulunan Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü öğretmenleri tarafından müzik dinletisieşliğinde çocuklarla serbest boyama çalışması da yapıldı.

5rb89azcztribdIotdm7guhy.jpg

I9072fhmgxfqd6i53zshv1se.jpg

nvxcq4kjplf8ezxiyyvawIf1.jpg

59bw0nuijrqlvdpjb1gyopte.jpg

54yvpohpqkmlnafy8dxImchu.jpg

g8Iqxfapvced3xho6a0ghckr.jpg

pqtpz0owhx6yy37ccomtzvgu.jpg

Ioyekzwgftbysvca30vmhzdf.jpg

7nmjfnj03zoomvkrwuhpqzbe.jpg

4ddzbouljf6a0qbkcnmg9ar1.jpg

u5vv03lh4wfcrxsqphdgI6e8.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.