SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

EYÜPSULTAN / İSTANBUL

AKOM’dan gelen verilere göre, İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi genelinde akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen serin ve yağışlı havanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Çarşamba gününe kadar etkili olması beklenen sistem nedeni ile sıcaklıkların 5 - 7°C birden azalarak mevsim normallerinin altına gerileyeceği beraberinde sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı öngörülüyor.

Pazartesi (bugün) sabah saatleri (09:00) ile öğle saatleri (14:00) arasında il genelinde görülecek yağışların özellikle şehrin Karadeniz’e kıyısı olan bölgelerinde (Çatalca, Silivri, Arnavutköy, Eyüp, Sarıyer, Beykoz, Çekmeköy, ve Şile) yer yer kuvvetli şekilde etkili olabileceği ve yağış anında rüzgârın kısa süreli hamlelerle kuvvetli şekilde (20-50km/s) eseceği tahmin ediliyor.

24 EYLÜL’E KADAR SOĞUK HAVA

İstanbul’da hava sıcaklıklarının 24 Eylül’e kadar (15-18 Eylül hariç) mevsim normallerinin 1-3°C altında seyretmesi bekleniyor. AKOM, vatandaşları yapılacak uyarıların dikkatle takip edilmesi, olumsuz hava koşulları nedeni ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması adına uyardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.