BELEDİYE’DEN KALAN BORCU,  ÇOCUK PARKINI İCRADAN SATARAK ÖDEDİ

BELEDİYE’DEN KALAN BORCU, ÇOCUK PARKINI İCRADAN SATARAK ÖDEDİ

Şanlıurfa’ya bağlı AKP’li Akçakale ilçe belediyesinin icralık olan borçlarını ödeyebilmek için 820 metrekarelik çocuk parkını sattığı ortaya çıktı.

Şanlıurfa’ya bağlı AKP’li Akçakale ilçe belediyesinin icralık olan borçlarınıödeyebilmek için 820 metrekarelik çocuk parkını sattığı ortaya çıktı. İYİ Parti Akçakale İlçe Başkanıİbrahim Toygar, “Barış Pınarı Harekatında Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen 13 Milyon, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen 2 milyon ve İçişleri Bakanlığı’ndan gelen 1.7 Milyon lira destek ile neden bu borcu ödemediniz?” diye sordu.

İYİ Parti Akçakale İlçe Başkanı Toygar, Akçakale Belediyesi’nin icralık olan borçları nedeniyle çocuk parkını sattığını açıkladı. Toygar’ın “Akçakale Belediyesi icralık duruma düşürülüp çocuklarımızın parkları satıldı ve satılmaya da devam edilmektedir” dedi.

“ÖNCEKİ DÖNEMDEN KALAN BORÇ”

Bunun üzerine AKP’li Akçakale Belediyesi Facebook sayfasıüzerinden “Atatürk Mahallesi 431/1 ada içerisinde bulunan 820 metrekarelik parkın, önceki dönemlerden kalan borçlar nedeniyle icra yoluyla satışı yapılmıştır” açıklamasını yaparak Toygar’ın iddiasını kabul etti.

"ÖNCEKİ DÖNEMDEN KALAN BORCU ÖDEMEK İÇİN PARKI SATTIK"

Akçakale Belediyesi'nin “Mahalle sakinlerinin başvurusuna ve talebine istinaden açıklama yapılması elzem görülmüştür” diyerek yaptığı açıklama şöyle:

“Atatürk Mahallesi 431/1 ada içerisinde bulunan 820 metrekarelik parkın, önceki dönemlerden kalan borçlar nedeniyle icra yoluyla satışı yapılmıştır. Park, Akçakale İcra Dairesi 2019/146 esas sayılı icra dosyası ile alacaklı M.E. tarafından ihale yoluyla satılmıştır. Ancak 2019/106 esas sayılı dosyada Akçakale Belediyesi’nden alacaklı olan bir beton firması ilk sırada olduğu için satıştan sonra elde edilen gelir firmanın hesabına aktarılmıştır. Söz konusu beton firmasının Akçakale Belediyesi’nden önceki dönemden kalan 3.800.000 TL, bir gıda firmasının ise 2.200.000 TL alacağı bulunmaktadır. Konuya ilişkin belge ve bilgiler mahalle muhtarıyla paylaşılmıştır.”

"BAŞKA PARKLAR DA SATILACAK"

İYİ Partili Toygar, Cumhurbaşkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’ndan belediyeye gelen toplam 16.7 Milyon lira destek ile borçların neden ödenmediğini sorarken, başka parkların da satılacağını ile sürdü. Toygar’ın açıklamasışöyle:

“Herkesin bildiği gibi Mehmet Yalçınkaya Akçakale Belediyesi’ni borç ile devir aldı. Fakat belediyenin şahıslara olan borcu 6 milyondur. Ve bu borç iki yıl içerisinde ödenmediği için Akçakale Belediyesi icralık durumuna düşüp çocuklarımızın parkları satıldı ve satılmaya da devam edilmektedir. Ben Buradan Sayın Yalçınkaya’ya seslenmek istiyorum bu borcu neden iki yılda ödemeyip, icralık duruma düştünüz? Paranızın olmadığını söylüyorsunuz, peki Barış Pınarı Harekatında Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen 13 milyon Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen 2 milyon ve İçişleri Bakanlığı’ndan gelen 1.7 Milyon lira destek ile neden bu borcu ödemediniz? Ayrıca zaten her ay 4.2 milyon lira ödenek geliyor. Bunların dışında halktan gelen vergiler bu borçlarıödemeye yetiyordu. Siz iki yılda ödemediğiniz için belediyeyi icralık durumuna düşürdünüz. Buradan Akçakale halkına seslenmek istiyorum. Çocuklarınızın oynadığı ve sizlerin oturduğu parklar satılıyor. Siz tepkinizi koyup hakkınızı aramazsanız ne çocuklarınız oynayacağı ne de sizlerin oturacağı bir park kalacak.”

HALEF - SELEF BAŞKANLAR AKP’Lİ

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’dan önceki Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan da AKP’den seçilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.