Sevgi Kılıç’tan Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımının İngiltere’de Uğradığı Haksızlığa Tepki!

Sevgi Kılıç’tan Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımının İngiltere’de Uğradığı Haksızlığa Tepki!

Bursa Uludağ Kadın Basketbol ve London Lions Women arasında Londra’da oynanan EuroCup Women play-off turu rövanş karşılaşmasında temsilcimiz Bursa Uludağ Basketbol’un sporcularına vize verilmemesi nedeniyle Türk takımı yalnızca beş oyuncusuyla müsabakaya çıkmak zorunda kaldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Sevgi Kılıç, FIBA EuroCup Women Uluslararası kadın basketbol turnuvasında mücadele eden ve İngiltere vizesi alamadıkları için

yedek oyuncuları ve antrenörlerinden mahrum kalan Türk takımı Bursa Uludağ Kadın Basketbol oyuncularının 1’i sakat 5 oyuncu ile maça çıkmak zorunda bırakılmasına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Av. Sevgi Kılıç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bursa Uludağ Kadın Basketbol ve London Lions Women takımları arasında düzenlenen Euro Cup Women karşılaşmasında oyuncularımıza vize verilmeyerek, Türk takımının yalnızca beş oyuncusuyla oynamaya zorlanması, hem kadın sporcularımıza yapılan büyük bir saygısızlık, hem de sporun adil oyun prensibine aykırı bir davranıştır. Bu kabul edilemez. Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris başta olmak üzere Birleşik Krallık yetkilileri, Türkiye Basketbol Federasyonu ve FIBA’nın durumu izah etmesini bekliyoruz.”


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.