Sen Kalbimizdesin, Biz Senin İzinde…

Sen Kalbimizdesin, Biz Senin İzinde…

Beşiktaş’tan Dolmabahçe’ye Ata’ya Saygı Yürüyüşü…

Belediyemiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 83. yıl dönümünde Ata’ya Saygı Yürüyüşü düzenledi. Beşiktaş'taki anma programı gün boyu dinletiler, özel gösterimler, canlı bağlantılar ve belgesel gösterimi ile devam etti.

10 Kasım sabahı saat 08.00’de Barbaros Meydanı’ndan başlayan saygı yürüyüşü, Dolmabahçe Sarayı önünde son buldu. Vatandaşlarımız, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile birlikte Atamızın sesinden özel olarak hazırlanan dinleti eşliğinde Dolmabahçe Sarayı’na yürüdü. Yürüyüş öncesi vatandaşlarımıza Atatürk baskılı tişört ve şapka dağıtıldı.

Saygı Yürüyüşü sonrası saatler 08.50’yi gösterdiğinde Atamızın Anıtkabir ve Dolmabahçe’deki dairelerinden yapılan yayınlar, Dolmabahçe Sarayı önünde kurulan led ekranlara canlı olarak aktarıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise tüm Türkiye’de olduğu gibi Beşiktaş’ta da hayat durdu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşuna geçildi. Vatandaşlarımız İstiklal Marşı’nın ardından Büyük Önder'in Dolmabahçe Sarayı’nda hayata gözlerini yumduğu odayı ziyaret etti. Son olarak akşam saat 19.00’da Zübeyde Ana Kültür ve Sanat Merkezi’nde "Bir Bilim Savaşçısı Atatürk" belgeseli gösterildi.

Anma programının ardından konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Önce sabah Beşiktaş Barbaros Meydanı’ndan Dolmabahçe Sarayı’na kadar Atatürk’ün sesiyle yürüdük. Burası çok kalabalık. Atamızın acısı hala ilk günkü gibi taptaze. Kendisi öldü ama fikirleri ve devrimleri halen devam ediyor ve edecek. Beşiktaş Atatürk için çok önemli, çok özel. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı planlarını burada yaptı. Sarayın önüne düşman gemileri geldiğinde ‘Geldikleri gibi giderler’ deyip Bandırma Vapuru’na geçtiği yer burasıdır., Yani Beşiktaş ilk adımın atıldığı yerdir. Aynı zamanda hayata gözlerini yumduğu yerdir. Atatürk vefat ettiğinde Dolmabahçe Sarayı’nda izdiham yaşanmış; başka insanlar da hayatını kaybetmişti. Yine bugün burada insanlar ‘Ata’sına koşuyor. Herkes buraya akın etmiş durumda. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülke için hayatını kaybetmiş, bu ülkenin bağımsızlığı için bedel ödemiş, bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.