SEÇER: "İNSANLAR BEBEKLERİNİN MAMASINI VEREMEYECEK NOKTAYA GELDİ. SOSYAL POLİTİKALARI ÖNE ALACAĞIZ”

SEÇER: "İNSANLAR BEBEKLERİNİN MAMASINI VEREMEYECEK NOKTAYA GELDİ. SOSYAL POLİTİKALARI ÖNE ALACAĞIZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kayseri'deki CHP'li Belediye Başkanları Çalıştayı'nı ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. Seçer, “Gelir...

Haber: BERKAY VAROL - Kamera: ÜNAL AYDIN 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kayseri'deki CHP'li Belediye Başkanları Çalıştayı'nı ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. Seçer, “Gelir dağılımında da adaletsizliğin başında geliyor Mersin. İnsanlar, yapacağımız yoldan, kaldırımdan, binadan öte bebeklerinin mamasını veremeyecek noktaya geldi. Bunu öncelemek, sosyal politikaları öne almak gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Seçer, Mersin mitingindeki sayı tartışmalarının da yersiz olduğunu ifade ederek, “Çok net söyleyebilirim; o alanda, birçok farklı dünya görüşünden insanlar var, bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermeyen insanlar da vardı ve bir değişim talebi vardı” diye konuştu.

CHP'li belediye başkanlarının katılımıyla Kayseri'de 17-19 Aralık'ta düzenlenen ve 3 gün süren çalıştay sona erdi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, Belediye Başkanları Çalıştayı'nın Kayseri’de yapılmasına ilişkin, “Çünkü burada belediye başkanımız yok. Belediye başkanlarının çalıştay vesilesiyle bir arada olması iletişimi güçlendiriyor. O açıdan da yararlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

"KENTİN DEZAVANTAJLI BÖLGELERİNDE ÜÇ ÇEŞİT YEMEĞİ 3 TL’YE VATANDAŞLARIMIZA SUNUYORUZ"

Vahap Seçer, vatandaşlara yapılan sosyal yardımlarının seçim vaadi olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Bizim seçim öncesi vaatlerimiz içerisindeydi. Bu uygulamamızı hayata geçireceğimizi söylemiştik. Nitekim de öyle oldu. Uzun süredir kentin dezavantajlı bölgelerinde üç çeşit yemeği 3 TL’ye vatandaşlarımıza sunuyoruz ve devam edeceğiz. Mahalle Mutfakları, olumsuz ekonomik şartlarda yurttaşlarımızı memnun edecek bir uygulama. İnsanlar, yapacağımız yoldan, kaldırımdan, binadan öte bebeklerinin mamasını veremeyecek noktaya geldi. İnsanlar aç durumda. Bunu öncelemek, sosyal politikaları öne almak gerektiğini düşünüyoruz. Bütün belediye başkanlarının ortak kararı ve Sayın Genel Başkanı’nın da bize verdiği talimat bu.”

"SÜTÜNDEN MAMASINA BİRÇOK KONUDA VATANDAŞLARIMIZLA İÇ İÇE OLUYORUZ”

Belediye başkanı olduktan sonra sosyal belediyecilik anlamında önemli fark yarattıklarını söyleyen Seçer, “Gelir dağılımında da adaletsizliğin başında geliyor Mersin. Bu politikaların temel referansı da buydu. Evde bakıma muhtaç insanların bakıcısına kadar, kadından çocuğa, eğitimden sağlığa, gıdaya kadar hemhal olduk. Onların dertlerini biliyoruz. Soğuk kış günlerinde onların ısınması için gayret ediyoruz. Çocukların gıda ihtiyacını karşılamada sütünden mamasına birçok konuda vatandaşlarımızla iç içe oluyoruz” diye konuştu.

"O ALANDA BUGÜNE KADAR CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NE OY VERMEYEN İNSANLAR VARDI"

CHP’nin Mersin’deki mitingine ilişkin Mersin Valiliği’nin “21 bin 500” rakamını vermesini de eleştiren Seçer, “Matematiksel olarak değerlendirmek hiçbir şey ifade etmez. Bilimde doğru birdir” dedi. Sayı tartışmalarının yersiz olduğunu ifade eden Başkan Seçer, sözlerine şöyle devam etti:

“Mitingde şu kadar bin kişi tartışması bence çok yersiz. Teknoloji çağında dronelar çekim yapıyor. Oradaki alanın metrekaresi belli. Ben oradaydım. Gözlemlerim, yüz bin civarı bir kitleden bahsedebiliriz ama önemli olan oradaki ruh. O kitlenin hangi düşüncelerle geldiği gerçeği. Ben, o kentin belediye başkanıyım o kentin her yapısına hakimim. Çok net söyleyebilirim; o alanda, birçok farklı dünya görüşünden insanlar var, bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermeyen insanlar da vardı ve bir değişim talebi vardı. Bu talebe karşı orada oldu insanlar. ‘Acaba Cumhuriyet Halk Partisi’nin vereceği mesajlar umut olabilir mi? Bir de gidelim onları dinleyelim’ arzusuyla gelenler oldu. Ebetteki bizim kendi kitlelerimiz geldi ama, çok net söyleyebilirim, oradaki insanlar kendi imkanlarıyla miting alanına gelen insanlardı. Yüzde 85’i Mersin’inin yerli nüfusuydu.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.