Savaş Halindeki İki Ülke Ukrayna Ve Rusya, Esenyurt’tan Barış Güvercini Uçurdu

Savaş Halindeki İki Ülke Ukrayna Ve Rusya, Esenyurt’tan Barış Güvercini Uçurdu

Esenyurt Belediyesi’nin düzenlediği 1. UluslararasıEsenyurt Halk Dansları ve Müzik Festivali başladı. Dünya kültürlerini bir arayagetiren festivalin ilk gününde, savaş halindeki Ukrayna ve Rusya’yı temsil edendansçılar sahneye çıkarak birlikte barış güvercini uçurdu.

Esenyurt’ta ilk defa yapılan uluslararası festival,buluşma ve yürüyüş kortejiyle başladı. İlçe sakinlerini selamlayan BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt, vatandaşları görkemli festivale davet etti.Ülkelerinin kültürlerini temsil eden misafir gruplar, ilçenin parkları ve toplukonut bahçelerinde yaptıkları gösterilerin ardından yürüyüş korteji ileEsenkent Rıfat llgaz Açık Hava Tiyatrosu etkinlik alanına geçti. Yüzlercekişiden oluşan kortej, EsenyurtBelediyesi’nin barış ve kardeşlik sahnesinde bir araya geldi. Saygı duruşu veİstiklâl Marşı’nın ardından İBB bando ekibi kısa bir konser verdi. 16 ülkeninkatıldığı festival coşkusuna siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye başkanyardımcıları, Esenyurt Kent Konseyi, belediye meclis üyeleri, mahallemuhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra binlerceEsenyurtlu ortak oldu.

Ukrayna Ve Rusya, Birlikte Barış GüverciniUçurdu

16 ülkeden gelen dans ve gösteri grupları açılışseremonisinde sahneye birlikte çıkarak birlik, beraberlik ve dostluk mesajıverdi. Ülkelerini temsil eden kültür elçileri ile sahnede bir araya gelenBaşkan Bozkurt, savaş halindeki Ukrayna ve Rusya’dan gelen dansçılarla birliktebarış güvercini uçurdu. Esenyurtlular ise o sırada "Savaşa hayır!"sloganlarıyla barış ve kardeşlik mesajı verdi.

“Bu Umut Daha Da Büyüyecek, Yeşerecek”

Sahnede festivalin açılış konuşmasını yapan EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Bir kişinin değil, bir grubun değil,herkesin kendini özgürce ifade ettiği bir ortamda olmak kadar güzel bir şey varmı? Bence hayatın sırrı da burada. Herkesin karşısındakini olduğu gibi kabulettiği, kendisine benzetmeye çalışmadankabul ettiği bir dünyayı, ülkeyi ve ilçeyi oluşturmak için biz buranın adına ‘Umudun Şehri’ dedik. İnşallah buumut daha da büyüyecek, yeşerecek. Hep birlikte bu umudu büyüterek başkayerlere de taşıyacağız, çünküiyilik bulaşıcıdır” dedi.

“Esenyurtlu Olmak Ayrıcalıktır”

“Esenyurt’ta 100 değişik dil konuşuluyor” diyenBaşkan Bozkurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece Türkiye’nin değişikbölgelerinden gelen insanlar deği,aynı zamanda dünyanın değişik bölgelerinden göçüp gelen birçok misafirimiz devar burada. Esenyurt’ta olan ve yansıtılmaya çalışılan kötü tablonun aslında nekadar iyi bir şekilde yürüdüğü,insanların ne kadar toleranslı olarak birbirlerini kabul ettiğini, birbirlerini ne kadar sevdiğini, saydığını, değerverdiğini gösteren bir tablo var. Yıllardır haksızlık yapılıyor. Özellikle bizgöreve geldikten sonra haksızlık yapılıyor, sankiçok kötü bir kentmiş gibi! Esenyurtlu olmaktan, Esenyurt’ta olmaktan her zamangurur duydum, bundan sonra da gurur duyacağım. Esenyurtlu olmaközeldir, zorluklarla mücadele etmek demektir. Zalimlere boyun eğmemek demektir.

Yine Umudu Yeşerteceğiz

Maalesef ülkemiz kötü bir zamandan geçiyor ama bukötülük bizim kaderimiz değil. Biz Anadolu’nun çocuklarıyız, hangi devletlerinkurulduğunu, nelerin yaşandığını, nelerin bittiğini ve yeniden yeşerdiğinionlarca kez imparatorluk ve devlet olarak yaşamış toprakların çocuklarıyız.Ülkemizde yine umudu yeşerteceğiz. Bu bizim kaderimiz olmayacak. Bu zorluklarlamücadele ederken yapmamız gereken tek şey var: Birliğimizi, beraberliğimizigüçlendirmek. Birbirimize sımsıkı sarılmak, birbirimizin değerlerine vebirbirimizin dallarına tutunmak... Ancak buşekilde bu zorluklarla mücadele ederiz. Bizi güzellikler bekliyor. Ben bunainanıyorum. Yeter ki içimizdeki o güzelliği yeşertelim. Çok güzel şeyleri beraberceyaşayacağımızı düşünüyorum.”

Dünya Bütün Canlılara, Herkese Ait

Konuşmasında eşitlik ve dünya barışını vurgulayanBaşkan Bozkurt, “Dünya hepimize ait! Hiçbir ırkın,hiçbir kökenin, grubun tekelinde değil. Dünya sadece insanların değil, bütüncanlıların; herkese ait. Ben bu ülkenin bir evladı olmaktan onur, gururduyuyorum ve herkes için de ülkesinin, değerlerinin bu kadar önemli olduğunu aslaunutmuyorum. Bunu unutmadan yaşadığımızda da dünyayı kurtaracağımızı, berabercekardeşliğimizi büyüteceğimizibiliyorum. Yaşamak çok güzel, bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibikardeşçesine. Dünyayı güzellik kurtaracak” şeklinde konuştu.

GösteriAlanı Tıka Basa Doldu

Festival açılış seremonisinin ardından sahneye ilkçıkan ekip, Türkiye’yi temsilen Esenyurt Belediyesi Halk Oyunları Topluluğuoldu. Anadolu’nun birçok yöresine ait oyunları oynayan topluluk, izleyicilerdenbüyük alkış topladı. Daha sonra sahne alan dansçı misafir gruplar, yöresel kıyafetleri ve danslarıyla ülkelerininkültürlerini yansıtma fırsatı yakaladı. Gösterileri ilgiyle izleyenEsenyurtlular, amfi tiyatroyu tıka basa doldurdu. İlk günün finalindeuluslararası halk dansları topluluklarının gösterileri ve Anadolu Ateşi'ninözel dans gösterisi, izleyenleri büyüledi. Gösterinin ardından ilk günküprogram vatandaşların coşkulu alkışlarıyla tamamlandı.

Sanatın ve müziğin doyasıyahissedileceği festivalin bugünkü programı ise şöyle:

19.30 Uluslararası Halk Dansları TopluluklarınınGösterileri

Makedonya, Karadağ, Kuzey Osetya, Gürcistan,Meksika, Bulgaristan ve İran

Yer: Esenkent Rıfat llgaz Açık Hava Tiyatrosu

iZewBSa8dEFjXzONIn90VmJb..jpeg

tB69xX8O7VU4If3wozQrhLvS..jpeg

uxmVepq21JELPhIDFbTc8WtY..jpeg

O6mPyupkd4VwtDKxi2BrXsWc..jpeg

jqvhw2xMOHpA6N4mVuklXYsI..jpeg

NQGU0wkK3DYJAnXyqd6mpc8e..jpeg

p9ZDr0wuAWqhNflTXQ7exBEi..jpeg

7YJb4cU8GQFK1nPDeswSvOxq..jpeg

CypmOkcsJzifl82FNWGnHZtx..jpeg

dXeVmHvgsMznWLbFajYZIG5C..jpeg

kegoAYpIQc3x6lndUj5JyWT1..jpeg

kG32lb0mrvLohMCKqEt9caV4..jpeg

axhwkDAjgBtieKn8RsEFoS5l..jpeg

JEbRqlcOuWBS2kwh4UdapTsj..jpeg

BSnDdz9h0e2bXUQxiyOC6JPk..jpeg

rf2p0QTBzb69uYhFEqNP7ZwJ..jpeg

ly0FVfdJLOYE47sM1wQBHDrN..jpeg

B2WDXpIAYo1drSHQGR3NLCKO..jpeg

mpNU3LJrtAbesZoVRcjXP1O6..jpeg

SbQdBV5m0g4Mfwioszkp6IDZ..jpeg

TOkolprHcLxzQwM7vPZDeXGK..jpeg

wgaIjiE1HQsMzeDc60hYp8mo..jpeg

CZQkGDAlvjin6E3W9H10mabT..jpeg

N87cZAEbXtPOQLWgzf9nSpCv..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.