SAROS KÖRFEZİ'NDE SAHİLLERİN KİRALANMASINA YURTTAŞ TEPKİLİ: "HALKIN OLANI HALKA KİRALAMAK ABESLE İSŞTİGALDİR"

SAROS KÖRFEZİ'NDE SAHİLLERİN KİRALANMASINA YURTTAŞ TEPKİLİ: "HALKIN OLANI HALKA KİRALAMAK ABESLE İSŞTİGALDİR"

Edirneli yurttaşlar, Saros Körfezi'ndeki 14 sahilin Çevre Vakfı'na devredilmesine tepki gösterdiler. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve yurttaşlar, bölgede inceleme yaparken ANKA’ya...

BERKAY VAROL

Edirneli yurttaşlar, Saros Körfezi'ndeki 14 sahilin Çevre Vakfı'na devredilmesine tepki gösterdiler. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve yurttaşlar, bölgede inceleme yaparken ANKA’ya konuştular. Körfezde halkın istememesine rağmen bir doğalgaz limanı yapılması planlandığı belirtilirken, "Halkımızın olan bir malı, halkımıza tekrar kiralamak abesle iştigaldir. Anayasal olarak halka tahsis edilmiş sahillerimize para vererek kullanılmasını yanlış buluyoruz" diyerek eleştirdiler.

Saros Körfezi'ndeki 14 sahilin kumsalı Edirne'de kurulan Çevre Vakfı'na devrildi. Vakıf, kumsalların kiralanması için 23 Haziran'da ihaleye çıkıyor. CHP Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, iktidara yakın vakıfların, bölgede koylar kiraladıklarını söyleyerek, "Şimdi de sahiller kiralanmak isteniyor. Geçtiğimiz yıl MUÇEV denilen bir çevre vakfı sahilleri kiralamak için teklif vermişti. İşletemedi. Şimdi başka bir vakıf bu sahilleri kiralıyor. Bundan sonra vatandaş denize girmek isterse para ödeyecek. Şezlongda güneşlenmek isterse para ödeyecek. Sahiller halkındır, halk bedava bundan yararlanmalıdır" diye konuştu. 

"ANAYASAL OLARAK HALKA TAHSİS EDİLMİŞ SAHİLLERİMİZE PARA VEREREK KULLANILMASINI YANLIŞ BULUYORUZ"

Sahile parayla girmek istemediklerini söyleyen yurttaşlar, "Sahiller bizim, bizim olarak kalacak" diyerek kiralama girişimine karşıçıktılarını vurguladılar. Anayasayı hatırlatan bir başka yurttaş ise ANKA Haber Ajansı'na, "Zaten halkımızın olan bir malı halkımıza tekrar kiralamak abesle iştigaldir. Buna hep karşıçıktık. Anayasal olarak halka tahsis edilmiş sahillerimize para vererek, bu cüzi bir miktar da olsa, kullanılmasını yanlış buluyoruz. Bu yanlışın üzerinin de yanlışla kapatılmasını doğru bulmuyoruz. Daha önceden nasıl oluyorsa halk plajlarının yine halk tarafından ücretsiz olarak kullanılması halkın en büyük hakkıdır" diyerek tepkisini anlattı. 

"KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL"

CHP'li Gaytancıoğlu, "Bugün denize girdin, ama daha sonra parayla gireceksin, ne diyorsun?" diye bir yurttaşa görüşlerini sormasıüzerine yurttaş, "Kesinlikle halk plajı halkındır. Kabul edilebilir bir şey değil. Bununla ilgili ne gerekiyorsa da yapmaya hazırız. Sizin sorumluluğunuzda bizim desteğimiz olacak bir şekilde. Kabul etmiyoruz" dedi. 

Çevre Vakfı'nın toplam 4,5 milyon TL’lik bir ihale ile 14 parsel, 127 bin 464 kilometrekarelik kumsalı kiralamayı planlıyor. İhale, 23 Haziran'da yapılacak. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.