SARIYER AACHEN MEYDANI’NA KAVUŞTU

SARIYER AACHEN MEYDANI’NA KAVUŞTU

Sarıyer Belediyesi, Almanya’nın Aachen kenti ile 10 yıl önce imzaladığı kardeş şehir protokolü ile kurduğu dostluk köprüsünü Kefeliköy Aachen Meydanı'nı açarak taçlandırdı. Haydar Aliyev Caddesi, Hacıosman Bayırı Caddesi ve Çayırbaşı Caddeleri’nin kesiştiği alana İBB Meclisi’nden geçen karar doğrultusunda Aachen adı verildi. Meydanın açılışı Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Aachen Belediye Başkanı Sibylle Keupen’ın yanı sıra Türk ve Alman misafirlerin katılımıyla yapıldı.

Sarıyer ve Aachen arasındaki Kardeş Şehir Protokolü’nün 10. yılı Aachen’ın ardından Sarıyer’de de bir dizi etkinlikle kutlandı. Ziyaretin ikinci gününde Fuat Paşa Oteli’nde “Kardeşliğin 10. Yılı Sunumu” ile başlayan program, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Aachen Belediye Başkanı Sibylle Keupen ve beraberindeki heyetin katılımıyla gerçekleşen Aachen meydanının açılışıyla devam etti.

BÜYÜK BİR DOSTLUĞA ŞAHİTLİK EDİYORUZ

Programın ev sahibi Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Kardeşliğin 10. Yılı Sunumu”nun açılış konuşmasında, “İnsanın dosta ve dost olmaya ihtiyacı var. İnsan önce kendisiyle dost olmalıdır. Kendisiyle dost olmayanların, kendisiyle barışık olmayanların bir başkasıyla dost olması imkansızdır. Çünkü yaşam; barış, sevgi ve dostluk üstüne kuruludur. Bugün burada 10 yılını dolduran büyük bir dostluğa şahitlik ediyoruz.

İŞ BİRLİKLERİNİ GELİŞTİRECEĞİZ

Aachen ile kurduğumuz dostluğun önümüzdeki 10 yıl vizyonunun bir bölümü küresel sorunlara karşı birlikte yapılabilecekleri konuşmak, üretmek ve uygulamak olacaktır. Vizyonumuzun diğer bir yönü ise ilçelerimiz arasında eğitim, kültür – sanat, sağlık gibi temel alanlarda iş birliklerini daha da geliştirmek oluşturacaktır.

TARİHE NOT DÜŞÜYORUZ

On yıl önce attığımız ilk imzayı bugünün dünya konjonktüründe ek maddeler ile güncelliyoruz. Tarihe not düşüyor, dostluğumuzu gelecek 10 yıllara hazırlıyoruz. Sevgili Sibylle Keupen’in bir önceki ziyaretlerinde sunduğu çok güzel bir fikirdi. Önce Aachen’da Sarıyer Meydanı’nın açılışını yaptık. Sarıyer’de Aachen Meydanı’nı açıyoruz. İki kentin çok önemli noktalarında birbiri adlarına oluşturulan bu meydanlar gelecek nesiller adına da çok önemli” ifadelerini kullandı.

KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİMİZ 10 YILDIR SÜRÜYOR

Yerel yönetimler olmadan ülke yönetiminin olmayacağını ve bu nedenle kardeşlik ilişkilerinin önemli olduğuna vurgu yapan Aachen Belediye Başkanı Sibylle Keupen ise şöyle konuştu; “Aachen şehri ile Sarıyer 10 yıldır yoğun bir şekilde kardeş şehir ilişkisini sürdürmüştür. "Yeni şeyler keşfetmek, bilgi alışverişinde bulunmak ve birbirimizden öğrenmek" 10 yıl önce ortaklığımızı üzerine kurduğumuz temeldi. İki şehir arasındaki alışverişin odak noktaları her zaman eğitim, yönetim, sağlık, sanat, kültür, iş ve spor gibi geniş kapsamlı olmuştur.

TEMEL KONULARIMIZI YENİLİYORUZ

Son yıllarda hem Sarıyer hem de Aachen'da bu alanlarda çok sayıda kişisel değişim programı gerçekleştirildiğini ve bunların kişisel dostluklarla da sonuçlandığını biliyoruz. Ancak temel konularımız da toplumumuz ve çevremizden gelen talepler doğrultusunda sürekli gelişiyor. Meslektaşım Belediye Başkanı Genç'e, içinde yaşadığımız değişen dünyanın zorluklarıyla birlikte yüzleşmek üzere konuşmalarımızı derinleştirmek ve sürdürmek için Sarıyer'de bize zaman ayırdığı için teşekkür ediyorum. Kardeşlik protokolümüzü yeniledik. Bu aynı zamanda ortaklığımızdaki birlik ve tutarlılığımızı da simgelemektedir”.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Aachen Belediye Başkanı Sibylle Keupen, kardeş şehir protokolünü yenileyen imzaları attıktan sonra beraberlerindeki Türk ve Alman misafirlerle birlikte yoğun yağan yağmura rağmen iki ülkenin dostluğunun sembolü olan Kefeliköy Aachen Meydanı’nı açtılar.

mjgIcyynstd8hvrv9xukwndm.jpg

tdgi4vjhpsanpxl5bcq6xotc.jpg

avebazyurg2fvlhfxqkhtpb6.jpg

8awkw9ulqv3hstuog6tdj4dz.jpg

qfukglgsil2fd0yep8mxzkhn.jpg

3h2js7ccpxjIm4rkvhq86ads.jpg

jy4azus8f37kwogtwefevpgn.jpg

tw2kevaxms7zd3czgkcm0uy5.jpg

yywjgxI79t0wo2gmcqcidaab.jpg

tri3loazdqs2pgmokhyeb7xI.jpg

mdzpnfenbjzcf5d6tv1whs8b.jpg

9gpifqxzuord1kabhutclhtx.jpg

pz0mxuvg7kbdub4wnIvjzq9a.jpg

5yeiub2xgp4kzdnwtacbaomd.jpg

nIz8hwr7zfdyfprgu3kkj9lu.jpg

ofuxrbcnv56j0g9jzy4qytlk.jpg

0bmhil7wxkqbmr9uweqytdhs.jpg

lIruvfomwer0d2azhmc67aob.jpg

7nquel5y6hgssduImoexpvl3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.