ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA ARACI İLE “KORSAN TAKSİCİLİK” YAPILDIĞI İDDİASI MECLİS GÜNDEMİNDE

ŞANLIURFA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZABITA ARACI İLE “KORSAN TAKSİCİLİK” YAPILDIĞI İDDİASI MECLİS GÜNDEMİNDE

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta aracı ile Viranşehir ilçesinde yolcu taşıyarak “korsan taksicilik” yapıldığı iddiası Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında...

AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta aracı ile Viranşehir ilçesinde yolcu taşıyarak “korsan taksicilik” yapıldığı iddiası Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında gündeme geldi. HDP’li Meclis Üyesi Ruken Baran Uzun, “Taksici arkadaşlar olayı görüntüleyerek bize müracaat edip zabıta aracının ‘korsan taksicilik’ faaliyeti yürüttüğünü dile getirdiler. Belediyeye şikayetler yapılmış fakat şikayetlerden herhangi bir sonuç alınamamış” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin dün yapılan Meclis toplantısında HDP’li Meclis üyeleri sunduklarıönerge ile Viranşehir ilçesinde otogar civarında Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlıçalışan personellerin, zabıta aracı ile “korsan taksicilik” yapıldığını ileri sürdü.

“İLK DEFA DUYUYORUM, KONUYU ARAŞTIRACAĞIZ”

Önergenin mecliste okunması sırasında kameralara yansıyan görüntülerde bazı encümenlerin gülmesi dikkat çekerken, AKP’li üyeler konun araştırılacağını belirtti. Aynı toplantıda bulunan ve “zabıta aracı ile korsan taksiciliğin” yapıldığı iddia edilen Viranşehir’in Belediye Başkanı Salih Ekinci ise "Viranşehir otogarındaki zabıtalar büyükşehirin zabıtaları ben ilk defa böyle bir şey duyuyorum. Konuyu araştıracağız" dedi. 

Önergeyi sunan Meclis üyelerinden HDP’li Ruken Baran Uzun, taksici esnafının Viranşehir Belediyesi’ne şikayete gittiklerini ancak sonuç alamayınca zabıta aracı ile yolcu alındığının da görüntülerini paylaştıklarını dile getirdi.

Taksici esnafının cep telefonu kamerası ile kayda aldığı görüntülerde ise 63 AJ 415 plakalı zabıta aracının elinde valiz bulunan bir yolcuyu ilçe merkezi dört yol mevkiinde araca bindirdiği görülüyor. Görüntüyü çeken taksici “Zabıta aracı otogar yolcusunu alıyor. Biz otogar taksileri olarak bekliyoruz. Bu kaçıncı? Şikayet ediyoruz ama herhangi bir sonuca varamıyoruz” dediği duyuluyor.

“DAHA ÖNCE DE PAZAR ALIŞVERİŞİ YAPILMIŞ AİLE SERVİSİ OLARAK DA KULLANMIŞLARDI”

Zabıta aracı ile “korsan taksicilik” iddiasını gündeme getiren HDP Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinden Sema Aişeoğlu, AKP’li belediyelerde benzer olayların daha önce de yaşandığını savunarak, “Geçmiş dönemlerde zabıta araçları ile belediyenin kurum araçları ile taşıma, pazar alışverişleri yapılmıştı ve aile servisi olarak bu araçlar kullanılmıştı. Bu çok ciddi bir disiplinsizlik ciddiyetsizlik ve hırsızlıktır. Dün de ne yazık ki benzer bir şekilde zabıta aracının ticari taksi olarak kullanılması sorunu ile karşılaştık. Bunun karşısında olduğumuzu belirtmek istiyoruz” diye konuştu.

“TAKSİCİLERİN RIZKI ZABITA ARACI İLE GASP EDİLİYOR”

HDP’li Ruken Baran Uzun ise taksici esnafının şikayetleri sonuçsuz kalınca olayın görüntüleri ile birlikte kendilerine ulaştıklarını aktardı. Uzun, şöyle konuştu:

“Şöyle ki Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki taksici arkadaşlar bize müracaat ederek böyle bir sorun olduğunu zabıta aracının ‘korsan taksicilik’ faaliyeti yürüttüğünü dile getirdiler. Belediyeye şikayetler yapılmış fakat şikayetlerden herhangi bir sonuç alınamamış. Onlar da HDP’ye gelerek bu durumu dile getirdiler. Bunun üzerine bizler de ellerinde herhangi bir ispat olup olmadığını sorduk. Ve arkadaşlar bize video olarak zabıta aracının yolcu taşıdığına dair fotoğrafları da attılar. Biz de bunları bir önerge haline getirerek Büyükşehir Belediyesi Meclisinde gündeme getirdik. Bu araçlarda hem belediyenin yakıtı kullanılıyor hem de belediyenin aracı ile kendi faaliyetini gerçekleştiriyor. Aynı zamanda taksicilerin rızkını gasp ediyor. Bu şekilde ‘korsan taksicilik’ yapıyor. Bu faaliyeti yürüten zabıta aracı ile bir kaza olsa bu durum nasıl izah edilecek.”

KORSAN TAKSİ "ZABITA ARACI" ÖNERGESİ

HDP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerinden Ruken Baran Uzun ve Cebrail Temel imzası ile belediye başkanlığının yanıtlaması talebiyle konuya dair soru önergesi de verildi. Önergede yöneltilen sorular şöyle:

 “Viranşehir ilçesinde büyükşehir belediyesine bağlı zabıta araçları Viranşehir ilçe otogarında korsan taksicilik faaliyeti yürütmekte olup; ilçe otogarından yolcu almaktadır. Bu konuya ilişkin fotoğraflar elimizde mevcut olup; tarafınıza sunulmuş bulunmaktayız. Fotoğraflarda suça bulaşan zabıta aracının plakası net belli olmaktadır. Zabıta araçlarına yolcu alımları yapıldığı da anlaşılmaktadır. Bu konuya ilişkin Viranşehir Belediyesine de şikayetler yapılmıştır. Bu korsan taksicilik faaliyeti ile alakalı bilginiz var mı? Korsan taksicilik faaliyeti hala yürütülmektedir. Şikayetlere rağmen neden bu durumun önüne geçilmemiştir?”

 HDP'li meclis üyeleri konuyla ilgili olarak bugün açıklama da yaptılar. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.