SANATIN PENCERESİNDEN DOĞA VE KADIN DAYANIŞMASI

SANATIN PENCERESİNDEN DOĞA VE KADIN DAYANIŞMASI

05 Mayıs 2023

Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi, ‘Doğa ve Kadın’ başlıklı karma sergiye ev sahipliği yaptı.

Gençer Yurttaş fotoğrafları ve dünyaca ünlü İranlı heykeltıraş Babek Sobhi’nin eserlerinden oluşan sergi,  insanlık tarihi boyunca var olan kadın ve doğa üzerindeki sömürüye dikkat çekerek, aralarındaki dayanışmayı da görsel bir şölenle anlatıyor.

Sanat yönetmenliğini genç küratörler Melike Sevinç, Umutcan Budak ve Sevtap Bengü Uçar’ın yaptığı serginin açılışına sanatçıların yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

Babek Sobhi: İranlı kadınlar için çalıştım

Ülkesindeki kadınların direnişini heykellerle anlatan Babek Sobhi, eserlerini Küçükçekmeceli sanatseverlerle buluşturmaktan duyduğu heyecanını dile getirerek, “Doğa ve kadın aslında aynıdır. Buradaki eserlerim iki seriden oluşuyor. İran’daki kadınlar için çalıştım. ‘Güneşe Gebe Kadınlar’ dedim adına. Çünkü inanıyorum ki İranlı kadınlar aydınlığı doğuracak. ‘Yabancılaşma’ adlı serideki eserlerimde de yüzler birbirine çok yakın, iç içe ama hiçbirinin gözü yok. Yani, fiziken çok yakınız ama birbirimizi görmüyoruz mesajı veriyor… Tüm sanatseverleri sergiye davet ediyorum. Burada görülecek ve sorgulanacak çok şey var  ” diye konuştu.

Melike Sevinç: Doğa ve kadın sömürüsüne dikkat çekmek istedik

Serginin küratörlerinden Melike Sevinç, “Doğa ve kadın sömürüsü geçmişten günümüze var olan ve günümüzde de artan şiddetiyle devam etmekte olan bir olgudur. Bu sergide, kadın ve doğanın dayanışmasını görsel olarak izleyiciye sunuyoruz. Aslında birbirlerine çok benzer olan bu iki konuyu bir araya getirerek, kadın ve doğayı eşit kabul eden ekofeminizm ile ilerliyoruz. İzleyici sergimizi ziyaret ettiğinde, sanatın ve sanatçının gözünden kadın ve doğanın aynı kaderi paylaştığına şahit olacak. Bu sergide bizi destekleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’ye teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

7 Mayıs'a kadar açık kalacak

Kadının ve doğanın aslında bir bütün oluşunu, nesiller boyunca örselenişini, doğurganlığını ve görkemini ekofeminizm yaklaşımıyla sanatseverlere sunan sergi 7 Mayıs’a dek  SKSM’de ziyaret edilebilir.

l8mn2nwxyakrfpefbjkzmc1g.jpg

vncd7kvqfn0bmijjypxqthfo.jpg

ltgci1ne3xpb4fodhnko9zzv.jpg

c7nv0uyjdluzcohphxnrypdr.jpg

3zjahcwss8neqg2klelxv0zI.jpg

1qpfksx85ymitbt47czg6zrg.jpg

2nhnw83sg5obs9kchjgmvu1z.jpg

axpzmnmksdoqzr6qne4ul0pj.jpg

oynl1gqnjmazr6xmsr0iq48b.jpg

oxIj6hcmlwik58zs4ecq0aea.jpg

kg0eny4luqhxokxsgobr1njp.jpg

ly4jjsshcutq6gyzh1nkvgox.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.