SAMSUN'DA RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN DAİRE BAŞKANINA 4 YIL 2 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

SAMSUN'DA RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN DAİRE BAŞKANINA 4 YIL 2 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı olarak görev yaptığı sırada rüşvet aldığı iddiasıyla yargılanan Bahattin Karataş'a 4 yıl 2...

MEHMET YAZICI

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı olarak görev yaptığı sırada rüşvet aldığı iddiasıyla yargılanan Bahattin Karataş'a 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin Karataş, yapılan ihbar üzerine teknik ve fiziki takibe alınarak uzun süre izlenmişti. Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bahattin Karataş'ı, müteahhit Y.T.’den çay paketleri içinde rüşvet alırken suçüstü yakalamıştı. 

4 YIL 2 AY HAPİS CEZASI ALDI

Bahattin Karataş ve Karataş'a rüşvet vermekten yargılanan müteahhit Y.T. hakkında 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Bahattin Karataş ve müteahhit Y.T. bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, suçlamaları kabul etmeyen Bahattin Karataş'a "rüşvet almak" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verirken rüşvet vermekten yargılanan müteahhit Y.T. için ise beraat kararı verdi.

PARALAR İADE EDİLECEK Mİ?

Operasyon sırasında daire başkanının makam odasındaki kasada bulunan çay paketlerinin içinden çıkan 135 bin euro, 36 bin TL, bir tanesi 1 kg’lık külçe olmak üzere yaklaşık 5 kg altın, 13 adet çeyrek altın ebatlarında basılan özel altın, 75 tam altın, 50 yarım altın, bin 59 çeyrek altın, kendisi dahil 8 farklı kişi adına çeşitli bankalara ait 23 adet hesap cüzdanı ve 40 yakın gayri menkul tapusuna el konulmuştu. Savcılık tarafından bloke edilen emanetler için açılan diğer dava ise devam ediyor. Davanın sonunda bu edinimlerin rüşvet karşılığında sağlanmadığı belirlenirse emanetler Bahattin Karakaş'a iade edilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.