SAHTE MÜREKKEP KÜRÜSEL EKONOMİYE HER YIL 3 MİLYAR DOLAR ZARAR VERİYOR

SAHTE MÜREKKEP KÜRÜSEL EKONOMİYE HER YIL 3 MİLYAR DOLAR ZARAR VERİYOR

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Görüntüleme ve Sarf Malzemeleri Koalisyonu (ICCE) verilerine göre sahte sarf malzemeleri her yıl küresel ekonomide 3 milyar dolarlık kayba neden oluyor. Baskı ekipmanları,...

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Görüntüleme ve Sarf Malzemeleri Koalisyonu (ICCE) verilerine göre sahte sarf malzemeleri her yıl küresel ekonomide 3 milyar dolarlık kayba neden oluyor. Baskı ekipmanları, geri dönüşü olmayacak şekilde hasar alırken sahte mürekkeplerde kullanılan kimyasallar nedeniyle kullanıcı ve çevre sağlığı da tehdit altında. 

Global teknoloji lideri Epson'un da üye olduğu ICCE verileri, sahte ürünlerin tüm dünya ekonomisine zarar verdiğini gösteriyor. Epson'dan yapılan açıklamada, merdiven altıüreticilerle hukuki yollar ve bilinçlendirme çalışmalarıyla mücadele edildiği belirtildi.

Epson'dan yapılan açıklamaya göre, yazıcılarda sahte sarf malzemelerini kullanmak maliyet artışı sorunlarını beraberinde getiriyor. Tüketicilerin farkında olmadan aldığı sahte mürekkepler, yazıcılarda arızaya neden oluyor. Bu nedenle mürekkebin orijinal olduğundan emin olmak veya satın alınan kaynağı tanımak önem kazanıyor. Kullanıcılar, bilerek ya da bilmeden bu sahte ürünleri tercih ettiklerinde çok daha pahalı bir çözümü satın alıyorlar.

"SAHTE MÜREKKEP KULLANILIRSA CİHAZ GARANTİ KAPSAMINAN ÇIKARILIYOR"

Epson’un tanklı yazıcılarının ilk alımda 10 binden fazla sayfa basmaya yetecek kadar mürekkeple geldiği belirtildi. Ar-Ge’ye günlük 1.3 milyon dolar yatırım yapan Epson'un ürünlerine verdiği garanti süresi ise 3 yıl. Ancak sahte mürekkep kullanıldığında cihazlar garanti kapsamı dışında kalabiliyor ve kullanıcıya ciddi maliyet çıkabiliyor. Yani orijinal alan kendini de garantiye alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.