SAHİPSİZ DOSTLARIMIZA YASALAR İLE SAHİP ÇIKIYOR, SEVGİYLE BAKIYORUZ

SAHİPSİZ DOSTLARIMIZA YASALAR İLE SAHİP ÇIKIYOR, SEVGİYLE BAKIYORUZ

 

“Sosyal medyada belediyemize ait hayvan doğal yaşam alanında çekilen ve yasaklı ırklar arasında olan bir köpeğin su içemeyecek ve mama yiyemeyecek şekilde bağlandığı iddia edilen bir video yayınlanmıştır.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı olarak sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmalarımızı, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği doğrultusunda Defne ilçesi sınırlarında bulunan Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yürütmekteyiz.

Yasalar gereği, nüfusu 25 binin üzerinde olan ilçe belediyelerinin 2022 yılı sonuna kadar hayvan bakımevi kurmaları zorunlu iken, Hatay’daki ilçe belediyelerinin henüz bakımevi kurmamalarından dolayı, barınağımız İskenderun hariç 14 ilçemize hizmet vermeye çalışmaktadır.

600 yetişkin hayvan kapasitesi olan barınağımızda, yasaklı ırkların toplatılması kararı sonrasında sıkışıklık yaşanması nedeniyle Yayladağı ilçesi Yukarıokçular mevkiinde yeni bir doğal yaşam alanı oluşturulmuştur.

Defne ilçesindeki tam donanımlı mevcut hayvan bakımevimize hasta, yaralı, güçten düşmüş olarak getirilen hayvanlar tedavi edilmektedir. Hayvanlar, kısırlaştırma ve rehabilitasyon işlemleri tamamlandıktan sonra tekrar alındıkları ortama bırakılırken doğal ortama bırakılamayacak durumdaki tehlike arz eden ırklar Yayladağı sınırları içerisindeki Doğal Yaşam Alanına nakledilmektedir.

Yayladağı ilçesi Yukarıokçular mevkiinde, yasaklı ırklardan olan köpekler için kurduğumuz alandaki hayvanlar çok sık rastladığımız şekilde birbirine zarar vermemesi için bağlanmaktadır.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, bir köpeğin çitin diğer tarafına atlama çabası nedeniyle oluşmuştur. Köpeği videoya alan kişinin de bunu tespit etmemiş olması imkansızdır.

Söz konusu olayda, ilgili personelimiz dakikalar içerisinde duruma müdahale ederek hayvanı kurtarmış ve sağlık kontrollerini anında yapmıştır. Köpeğin sağlık durumu iyidir.

HBB Doğal Yaşam Alanı’mızda 7 gün 24 saat boyunca görevli personel bulunmakta olup düzenli olarak hayvanların su ve mama kontrolleri yapılmaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.