SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SPOR: BAŞKENTLİLER GÜNE ABB PARKLARINDA SPORLA BAŞLIYOR

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SPOR: BAŞKENTLİLER GÜNE ABB PARKLARINDA SPORLA BAŞLIYOR

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, uzman eğitmen ve antrenörler eşliğinde 25 noktada pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri 08.00-11.00 saatleri arasında Başkentlileri sporla buluşturuyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yılpark ve rekreasyon alanlarında başlatılan ücretsizsporfaaliyetleri gelentalep üzerine bu yıl da sürdürülüyor.

Başkent genelindesporyapmayı teşvik etmek ve sağlıklı yaşam konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla “Sağlıklı Adımlar, Sağlıklı Başkent” sloganıyla hayata geçirilen uygulamaya vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

HEDEF: SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN 7’DEN 70’E SPORA TEŞVİK

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, ABB’ye ait park ve rekreasyon alanlarında7’den 70’e tüm Başkentlileri haftanın 3 günü sabah sporuyla buluşturuyor.

Uzman eğitmen ve antrenörler eşliğinde 25 noktada pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri 08.00-11.00 saatleri arasında spor faaliyetleri yapmaya devam ettiklerini belirten Spor EğitmeniNihal Oğuz,“Halkımız bu ortamı paylaşmaktan çok memnun. Oksijeni bol ortamda spor yapmanın keyfini yaşıyorlar. Bizlerde daha sağlıklı ve mutu olmaları için elimizden geldiğince spor yaptırmaya ve yardımcı olmaya çalışıyoruz”sözleriyle düşüncesini paylaşırken,Spor Eğitmeni Filiz Erkul ise şu bilgileri verdi:

“Parklardaki talepler çok güzel. 7’den 70’e katılım yüksek. Pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri 08.00-11.00 saatleri arasında spor için parklarda oluyoruz. İnsanlar yeşil alan ve temiz havada spor yapmayı seviyor. Amacımız insanları spor yapmaya özendirmek vemotivasyon sağlamak. Biz de spor yapmak isteyenlere burada yardımcı oluyoruz. Spor için sağlık için halkımızı parklara davet ediyoruz.”

BAŞKENTLİLER ÜCRETSİZ SPOR DESTEĞİNDEN MEMNUN

Kurtuluş Parkı ve Elvankent Şehit Uzman Çavuş Özgür Can İnce Parkı’nda dolu dolusporyapma imkânı bulduklarını ifade eden Başkentliler, ücretsiz spor faaliyetlerinden duyduklarımemnuniyeti şu sözlerle ifade ettiler:

-İnci Çal: “Düzenli gelmeye çalışıyorum. Spor hocamız bize daha bilinçli spor yapmayı öğretiyor. Yeni arkadaşlar kazanmamızı da sağladı bu ortam.”

-Hilmi Er: “Sağlıklı yaşayabilmek için spora geliyorum. Ücretsiz olması da ayrıca bir avantaj. Fiziksel ve psikolojik olarak spor yapmak çok faydalı oldu.”

-Birsen Kalaycıbaş: “Spora gelince kendimi daha zinde hissediyorum. Hocalarımızın kontrolünde spor yapıyoruz. Spor ve sağlıklı yaşam ile ilgili bilmediğim birçok şeyi burada öğrendim.”

-Ayşe Karakaş: “Pandemi döneminde başlatılan bir uygulamaydı. Ben uzun süredir geliyorum parka. Yaptırılan hareketlerin bana çok faydası oluyor. Sağlık sorunlarım vardı onlara çok iyi geldi.”

-Bingül Türkmen: “Sporun çok faydasını görüyorum. Açık havada olması çok daha güzel. Spora gelen tüm arkadaşlar bu uygulamadan çok memnunuz.”

-Şafak Savan: “Spora çok severek geliyorum. Bazı rahatsızlıklarımdan dolayı spor yapmam gerekiyor o nedenle başımızda işin uzmanı biriyle spor yapmak hem güvenli hem de eğlenceli. Bu hizmetin devam etmesi bizi daha da memnun edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

1KEx3bWOJHAds0cn2Q75mNCk..jpeg

ldgT8yopq1iRMjChfvsArc3U..jpeg

hbK83lpB4ecLt7I1uaU09GEi..jpeg

8Y4ZbMqwX9PCWkBeUrScHJvo..jpeg

oDwLvcgRFMTldBOmWytZnSrV..jpeg

U3yeoAhDJ6dWkYmMsG5w7gQX..jpeg

wrnKWE9IqYoHyzigOS3vFshL..jpeg

2LN4SPyBfEGHwKDsY0xFgRh3..jpeg

LtinEkjwWsXDSMJU0BQlhvfq..jpeg

3jzpXTan6cm2tEPksvFRKd9y..jpeg

yA0a9gXhFx3oSYfQ7rImdGqC..jpeg

wZWc15NVk7BKtjzqfl0ovP3U..jpeg

PIfKCF04EXxpkw7rVmaJLoDS..jpeg

wvItq0QuoPljzXrOUSi6d4a5..jpeg

ByfZtJ9ANUpOe3Ixrdn5lQvF..jpeg

ocqGWthXY6JKfNZwaBCMiOsv..jpeg

WUZy02k3PfhpmiS1sBXLYMt8..jpeg

UQVAkduR6SsP8FWXOLZqcxjh..jpeg

B8Ao7LIc2WyZKaD16phU5zFx..jpeg

eNqvWk6gxZoD1ltuUTVC7BLQ..jpeg

Vl8KtYdyCZUnTfuP045NMWzm..jpeg

IUbjftm4QlyvJ9zHpuPnh2AL..jpeg

ma14Gt3I5wkDxpKeBASdOUbY..jpeg

VIzkSv7WmbMjn1NoKUx2Ai06..jpeg

gCGR8cWBJOYXl1QVkdquFSbv..jpeg

x0qL8auT6ty1sBPreNvAjkRD..jpeg

BMbYuGv5xha2TCndAQNqIL94..jpeg

ltIAUy8RuZS0fndbHEjehKWN..jpeg

7xFY91nu83BCpSEdtDAWgrRH..jpeg

xwGvAKWHBT1MQtkcrXuSsj74..jpeg

6lUweYfRtndsIkzb7gqiO51N..jpeg

yiw17rc2NShPtBTWfOLFkEZA..jpeg

qdA7cXBpyjMnhtZ1rsG9EuYW..jpeg

HSZXqbvUPf8TmAIGQutcYzOs..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.