SAĞLIK BAKANI KOCA: TÜRKİYE'DE AKTİF VAKA SAYISI 400 BİN. VAKALARIN YÜZDE 25'İ 0-17 YAŞ GRUBUNDA

SAĞLIK BAKANI KOCA: TÜRKİYE'DE AKTİF VAKA SAYISI 400 BİN. VAKALARIN YÜZDE 25'İ 0-17 YAŞ GRUBUNDA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki ortalama Covid-19 aktif vaka sayısının şu an 400 bin olduğunu ve bu vakaların yüzde 25'inin 0-17 yaş grubundaki...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki ortalama Covid-19 aktif vaka sayısının şu an 400 bin olduğunu ve bu vakaların yüzde 25'inin 0-17 yaş grubundaki çocuk ve gençlerden oluştuğunu bildirdi. Koca, "Okulların son üç hafta açık kalmasıyla 0-17 yaş arası vaka sayısı bir kat daha arttı" dedi.

Fahrettin Koca, dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'deki ortalama aktif vaka sayısının şu an 400 bin olduğunu ve bu vakaların yüzde 25'inin 0-17 yaş grubunda olduğunu açıklayan Koca, "Okulların son üç hafta açık kalmasıyla 0-17 yaş arası vaka sayısı bir kat daha arttı" diye konuştu.

Bakan Koca, 0-17 yaş grubundaki aktif vakaların daha önce yüzde 10-11 oranında olduğunu anımsattı. Koca, vaka sayılarındaki artışın hastaneye yatışlara yüzde 10 yansıdığını, yoğun bakım ve entübe sayılarına ise yansımadığını söyledi.

Koca'nın açıklamasışöyle:

"OKULLAR DA ASLA KAPANMAYACAK OLAN KURUMLAR OLACAK, YÜKSEKÖĞRETİM DE BUNA DAHİL"

"Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı olarak, ikili ve hafta sonu eğitim dahil olmak üzere bütün alternatiflerin denenmesini ve her haliyle okulların açık kalmasını düşünüyoruz. Sadece Milli Eğitim Bakanlığı okulları değil, üniversite eğitimi için de aynışekilde düşünüyoruz.

Temel hedefimiz, aşı gücümüzle toplum bağışıklığının elde edilmesi. Yeni dönemde kapanmaları gündeme almak istemiyoruz. Yeni dönemi, kişisel tedbirlerin daha çok devreye girdiği, kişisel güvenlik çemberinin daha çok önemsendiği ve aşılamayıön planda tuttuğumuz bir dönem olarak görüyoruz. Yeni dönemde kısıtlamaları gündeme almak istemiyoruz. Okullar da asla kapanmayacak olan kurumlar olacak. Yükseköğretim de buna dahil.

"GEREKİRSE AYAKLARINA GİDEREK BU AŞIYI YAPMALARINI KOLAYLAŞTIRACAĞIZ"

Bu toplumun aşıyla ilgili sorununun olmadığını düşünüyorum. Aşının olunmaması değil, en fazla hangi aşı tercih edilmeli, bu konuşulabilir. Aşı olmama durumunu bu toplum bugüne kadar gündemine almadı. Çocuklarını yüzde 98 oranında 13 farklı aşıyla aşılama yapan bir toplumuz. Aşısını erteleyenlerimiz olmuş olabilir. Gerekirse ayaklarına giderek bu aşıyı yapmalarını kolaylaştıracağız.

Her geçen gün öğretmenlerimizin aşılanma oranları yükseliyor. En az bir doz aşı olanların oranında yüzde 92'ye, iki doz aşı olanların oranında yüzde 82'ye gelindi. Öğretmenlerin aktif vaka içindeki oranı yüzde 3'lerde. Yaklaşık 12 bin gibi."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.