SABANCI İSPANYA'DA ÇİMENTO FABRİKASI SATIN ALDI

SABANCI İSPANYA'DA ÇİMENTO FABRİKASI SATIN ALDI

Sabancı Holding ve Çimsa iştiraki Cimsa Sabancı Cement BV, İspanya'nın Valensiya şehrindeki Buñol Fabrikası'nı 155,2 milyon dolara satın aldı Sabancı Holding Yapı Malzemeleri Grup Başkanı...

Sabancı Holding ve Çimsa iştiraki Cimsa Sabancı Cement BV, İspanya'nın Valensiya şehrindeki Buñol Fabrikası'nı 155,2 milyon dolara satın aldı Sabancı Holding Yapı Malzemeleri Grup Başkanı Burak Orhun, “Buñol satın almasıyla beyaz çimentoda en büyük uluslararası oyunculardan biri olduk” dedi.

Sabancı Holding ve Çimsa iştiraki Cimsa Sabancı Cement BV, İspanya'daki beyaz çimento fabrikası Buñol'u 155,2 milyon dolar bedel karşılığında devralma sürecini tamamladı. Bu yatırımın Sabancı Topluluğu'nun son yıllarda yaptığı en büyük uluslararası satın almalardan biri olduğuna dikkat çeken, Sabancı Holding Yapı Malzemeleri Grup Başkanı Burak Orhun, devir sürecine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Yapı Malzemeleri Grubu olarak Çimsa markası ile attığımız bu adımla uluslararası yatırım ağımızı Buñol ile taçlandırmış ve Türkiye'deki liderlik konumumuzu global arenaya taşımış oluyoruz. Avrupa'nın teknolojik olarak en gelişmiş beyaz çimento fabrikasının devralma sürecini büyük bir kararlılıkla yürüttük ve tamamladık. Bu büyüme taahhütlerimizden biriydi. Yerine getirdik. Böylece dünya liginde 3. sıradan 2.'liğe yükselerek öncü oyunculardan biri olma pozisyonumuzu daha da güçlendirmiş olduk.”

ÇİMSA, AVRUPA, KUZEY AFRİKA VE GÜNEY AMERİKA'DA İHRACAT AĞINI GÜÇLENDİRECEK

Çimsa Genel Müdürü Umut Zenar da İspanya'daki yatırımla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sabancı Holding ve Çimsa'nın, uluslararası gücü ve vizyonundan yola çıkarak çimento sektöründe küresel alanda faaliyet gösterdiğimiz her yerde, her zaman sürdürülebilir büyüme hedefiyle çalıştık, çalışıyoruz. Doğduğu topraklarda en büyük gri çimento üreticilerinden biri olan şirketimiz, dünya beyaz çimento sektörünün önde gelen oyuncularından biridir. Cimsa Sabancı Cement BV olarak Çimsa markası altında Buñol Fabrikası'nın devralma sürecini tamamlamaktan ve markamızı dünyanın bir numaralı beyaz çimento üreticisi yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Buñol Fabrikası'nın üretim ve dağıtım ağına eklenmesiyle Çimsa markası, Avrupa, Kuzey Afrika ve Güney Amerika'da ihracat ağını güçlendirecek ve etki alanını artıracaktır. Buñol'un yarım asırlık tecrübesine sahip olarak, Buñol fabrikamızdaki arkadaşlarımızla birlikte dünya çapında başarılara imza atmak için gerçekten heyecanlanıyoruz. Çimsa olarak İspanya'da kaliteli istihdam yaratmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projeler ve faaliyetler, bizim uzun vadeli taahhütlerimizdir. Bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlayacağız Daha önce de belirttiğim gibi Çimsa olarak faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde yerel toplumu ve yerel öncelikleri önemsiyoruz.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.