SAADET ÖĞRETMEN: ÇOCUKLARIN EMANETİNİ KORUMALIYIZ

SAADET ÖĞRETMEN: ÇOCUKLARIN EMANETİNİ KORUMALIYIZ

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Kayseri Çocuk İhmal ve İstismarınıÖnleme Ofisi’nin açılışına katılan Dernek Genel Başkanı...

DAVUT GÜLEÇ

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Kayseri Çocuk İhmal ve İstismarınıÖnleme Ofisi’nin açılışına katılan Dernek Genel Başkanı Saadet Özkan, "Bu vatanıçok zorluklarla kurduk biz. O yüzden çocuklar vatandır diye çıktığımız bu yolda biz çocukların emanetini korumalıyız" dedi.

UCİM Genel başkan yardımcısı Yücel Ceylan ile Kayseri’ye gelen Saadet Özkan’ı, CHP il başkanıÜmit Özer, MHP MYK üyesi Serap Şule Kalın, Hacılar ilçe Belediye başkanı Bilal Özdoğan, KİGDER başkanı Sema Karaoğlu, Kayseri Barosu avukatları ile bir grup vatandaş karşıladı. Saadet Özkan, açılış konuşmasında şunları söyledi:

“BEN ONU ÇOK SEVİYORDUM AMA BANA YAPTIKLARINI SEVMİYORDUM”

“İstismarcılar aramıza en güvendiğimiz, en inandığımız meslekleri seçerek giriyorlar. Öğretmen oluyorlar, din görevlisi oluyorlar, antrenör oluyorlar, komşu amca oluyorlar, dede kılığına giriyorlar, amca oluyorlar. Onlar aslında istismarcı. Çocuklar en sevdikleri en güvendikleri alandan vuruluyorlar. Çocuklar büyüdüklerinde kronik rahatsızlıkları yaşıyorlar. Mesela yapılan istatistiklere bakıldığı zaman kalp krizinden, kanserden, böyle ağır hastalıkların pençesine düşüyorlar.

“BU ÇOCUKLAR ADALET BULSUN DİYE UĞRAŞIYOR”

Onların acılarını size anlatmak zorundayım. Çünkü defalarca mahkeme salonlarına gitmek zorunda kalıyorlar. Bir dava ne kadar sürüyor merak ediyor musunuz? Bir dava 2 sene 3 sene, 4 sene sürüyor. Çocuk 6 yaşındayken bir bakmış 10 yaşına gelmiş durumu anlamaya başlıyor. Ayrıntıları daha da anlamaya başlıyor. Bu çocuklar çocuk izlem merkezine, üniversite hastanelerine gidiyor. Rehber öğretmenlerine anlatıyor. Adli Tıp Kurumuna gidiyor. Bu çocuklar olmadı bir başka Adli Tıp Kurumu’na gidiyor. Hayır diyor, burada bir çelişki var diyor. Bu çocuklar Disneyland'a ya da oyun parkına gitmiyor. Bu çocuklar yaşadıklarını anlatıp adalet yerini bulsun diye uğraşıyorlar.

“ÇOCUKLAR VATANDIR, ONLARI KORUMALIYIZ”

Son nefesimiz yetene kadar ama tarih iyi yürekli insanları yazar ve bir sonsuzluk var. Ve Yüce Mevlam diyor ki; O küçücük bedenleri, o küçücük ruhlara kötülüğün değmesine engel olun. Çünkü biz dünyaya geldiğimizde tertemiz duygularla geliriz. Ve bu vatan çok zor kuruldu. Çanakkale’de gencecik kuşaklarımız o geçilmez denilen yerlerde, o dikenli tellerin, o çivili mayınların, o çivili yerlere çarıklarıyla basıp kendi bedenlerini siper ettiler. Ve bu vatanıçok zorluklarla kurduk biz. O yüzden çocuklar vatandır diye çıktığımız bu yolda biz çocukların emanetini korumalıyız. O çocuklarında emanetini korumalıyız. Çocuklarımız için istismarı hiçe indirene kadar mücadelemize devam edip, Dünyaya da bu mücadeleyi verdiğimizi anlatacağız. Mücadeleye korkusuzca devam. Aydınlık, sevgi, şefkat, sonsuz merhamet ve Allah’ın kalbimize verdiği vicdanla bu zaferi bizler kazanacağız.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Açılışa Katılanlar Genel Görüntü

* Saadet Özkan

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.