RTÜK ÜYELERİ AÇIKLADI: HALK TV’YE TÜGVA CEZASI

RTÜK ÜYELERİ AÇIKLADI: HALK TV’YE TÜGVA CEZASI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeleri İlhan Taşcı ve Onur Konuralp, üst kurul toplantısında Halk TV'ye, Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) "küçük...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeleri İlhan Taşcı ve Onur Konuralp, üst kurul toplantısında Halk TV'ye, Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) "küçük düşürüldüğü ve aşağılandığı” ileri sürülerek, oy çokluğuyla para cezası verildiğini duyurdu.

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyeleri, üst kurulun bugünkü toplantısında; TELE 1 ve Halk TV’ye ceza verildiğini duyurdu.

RTÜK üyesi İlhan Taşcı, sosyal medya hesabında şu paylaşımı yaptı:

"RTÜK, Basın İlan Kurumu'nun (BİK) şikâyeti üzerine oyçokluğuyla Halk TV’ye yüzde 3 para cezası verdi. Gerekçe; BİK ve RTÜK basına baskı yapıyor denmesi! Aynı zamanda BİK Genel Kurul Üyesi de olan RTÜK Başkanı Şahin’in bu görüşmeye ‘taraf’ olduğu için katılamayacağı teklifim reddedildi.

HALK TV'YE BİR DE "TÜGVA" CEZASI  

RTÜK Üst Kurul toplantısında, ‘paralel yapılanma’ savlarıyla gündeme gelen TÜGVA Vakfı’nın Halk TV’de ‘küçük düşürüldüğü ve aşağılandığı’ savıyla televizyon kanalına ikinci bir yüzde 3 para cezası daha verildi. Karar oy çokluğuyla alındı.”

RTÜK üyesi Okan Konuralp ise şu paylaşımı yaptı:

"RTÜK, TÜGVA’yı küçük düşürdüğü, aşağıladığı, iftira attığı gerekçesiyle Halk TV’ye para cezası verdi. RTÜK’ün, TÜGVA kararına, Sayın Taşçı ile birlikte karşı oy kullandık. RTÜK’ün "incinmiş" bir TÜGVA için gösterdiği hassasiyeti işsiz gençlerimizin takdirine bırakıyorum."

RTÜK: HİÇBİR BELGE VE VERİYE DAYANMAKSIZIN ‘PARALEL YAPI’ DENİLDİ

RTÜK ise Halk TV’ye verilen ceza için şu açıklamayı yaptı:

“Yasal bir gençlik sivil toplum örgütü olan TÜGVA’yı FETÖ yapılanmasına benzeterek, kuruluşa hiçbir belge ve veriye dayanmaksızın ‘paralel yapı’ denilmesi yasa ihlali olarak değerlendirdi.”

TELE 1'E DE İSMAİL KAHRAMAN CEZASI

Üst kurul toplantısında; TELE 1 kanalında, değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceği Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesini öneren eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın eleştirilmesine de ceza kararı çıktı.

Taşcı, bu kararı ise şöyle değerlendirdi:

"TELE 1 kanalına da RTÜK, Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmesini öneren İsmail Kahraman’ın eleştirildiği programda Kahraman’ın "küçük düşürüldüğü" gerekçesiyle yüzde 3 para cezası verildi. Bu karar da oy çokluğuyla alındı."

Konuralp ise açıklamayı yaptı:

"Öte yandan eski TBMM Başkanı İsmail Karaman’ın Anayasa’nın ilk dört maddesiyle ilgili değerlendirmelerine yönelik Emre Kongar ve Merdan Yanardağ’ın eleştirileri nedeniyle TELE 1’i de cezasız bırakmadı.”

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.