RİZE ZİRAAT ODASI BAŞKANI NEVZAT PALİÇ: "ÇAY KANUNU'NDAN ENDİŞELİYİM"

RİZE ZİRAAT ODASI BAŞKANI NEVZAT PALİÇ: "ÇAY KANUNU'NDAN ENDİŞELİYİM"

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, 20 yıldır Çay Kanunu'nun çıkmamasının tek nedeninin, özel sektörün kendi istediği kanunu çıkartmak istemesinden...

İLYAS GÜR

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, 20 yıldır Çay Kanunu'nun çıkmamasının tek nedeninin, özel sektörün kendi istediği kanunu çıkartmak istemesinden kaynaklandığını söyledi. Paliç, "Bizim istediğimiz belirlenen, açıklanan fiyatın altında çay almasınlar bir madde kanunda olsun. Bu güne kadar kaçak çaydan, kalitesiz çaydan yanı boyama çaydan yakalanıp da hiç ceza yazanı duymadık. Bunlara da bir caydırıcı ceza olsun. İstediğimiz bu iki maddedir. Bu maddelerin zaten çıkmasını özel sektör kabul etseydi şimdiye kadar çoktan çıkardı. Bunun çıkmama sebebi onların istediği gibi kanun çıkamamasındandır" dedi.

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada şu görüşleri savundu: 

“Şunu söylüyorum Rize vilayeti yüzde 76 rey vererek üç tane vekil seçmiş. Bunun iyisi de onlarındır, yanlışı da onlarındır. Kanun biz biliyoruz ki; hep gündeme getirdik. Üreticiye zarar verecek diye olmasın. Zaten bu kanunu bu güne kadar özel sektörün kendi istediklerine kendi menfaatlerine uygun kanun yapmalarından dolayı bu kadar sürdü. Hâlbuki mevcut çay kanunu var. Bizim istediğimiz belirlenen, açıklanan fiyatın altında çay almasınlar bir madde kanunda olsun. Bu güne kadar kaçak çaydan, kalitesiz çaydan yanı boyama çaydan yakalanıp da hiç ceza yazılanı duymadık. Bunlara da bir caydırıcı ceza olsun. İstediğimiz bu iki maddedir. Bu maddelerin zaten çıkmasını özel sektör kabul etseydi şimdiye kadar çoktan çıkardı. Bunun çıkmama sebebi onların istediği gibi kanun çıkamamasındandır. Şu andaki kanundan da ki kanundan da endişeliyim ama belki iyi çıkar diye sesimizi çıkartmıyoruz. Çünkü o çalışmanın içinde bizde vardık ama son şekli bizde yok. Şimdi onlarda kaçırıyorlar esas kanun borsadan yapılmıştır. Onlar etkili olmuştur. Tarım bakanımıza da onları sayın vekillerimiz götürmüş, tarım bakanını da sayın vekillerimiz onlarla beraber gelmiş. Üç senedir Ziraat Odasına üretici kesimine vekillerimiz hiç uğramamış. Rize vekillerimiz olarak bahsediyorum. Başka vekiller uğramıştır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.