RENKLER OMURİLİK FELÇLİLERİNE UMUT OLACAK

RENKLER OMURİLİK FELÇLİLERİNE UMUT OLACAK

Ressam Gülden Böyük ve Hüsnü Ayık Bakım Merkezi sakinlerinin eserlerinden oluşan “Renklerin Umudu” isimli bağış sergisi, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Tüm geliri, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile Hüsnü Ayık Bakım Merkezi’ne bağışlanacak serginin açılışında konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Bu sergi, zorlu bir mücadeleden geçen insanların ortaya çıkardığı eserlerden oluşan bir sergi. İnsanlar sizlerin gözlerine baktığında mücadelenin ne demek olduğunu çok net bir şekilde anlıyor” şeklinde konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi ev sahipliğinde sanatseverlerin beğenisine sunulan “Renklerin Umudu” isimli bağış sergisi, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi (BAKSM)’nde ziyarete açıldı. Ressam Gülden Böyük ve Hüsnü Ayık Bakım Merkezi sakinlerinin eserlerinden oluşan sergi, vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Tüm geliri, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile Hüsnü Ayık Bakım Merkezi’ne bağışlanacak olan sergi, BAKSM giriş katta bulunan Hanımeli Sergi Alanı’nda 23 Haziran tarihine kadar ziyarete açık olacak. 

Çalık: Bu sergideki eserler, zorluklarla dolu bir yaşamın yansıması

Serginin açılışında konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Renklerin Umudu, zorlu bir mücadeleden geçen insanların ortaya çıkardığı eserlerden oluşan bir sergi. Hüsnü Ayık Bakım Merkezi’nin ilçemiz sınırları içerisinde olması bizler için çok kıymetli. Kendilerine, 2014 yılından bu yana her daim destek olmaya gayret ettik. Bundan sonraki süreçlerinde de destek olmaya devam edeceğiz. Bu sergideki eserler, zorluklarla dolu bir yaşamın yansıması. İnsanlar sizlerin gözlerine baktığında mücadelenin ne demek olduğunu çok net bir şekilde anlıyor. Allah sizlere güç ve kuvvet versin. Sanatın ve sanatçının bir kent yaşamında ne kadar kıymetli ve önemli olduğunu bilen bir yerel yöneticiyim. Bu kenti sanatla ve sanatçıyla buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çetinkaya: Biz varız demeyi çok seviyoruz

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Semra Çetinkaya ise konuşmasında, “Hüsnü Ayık Bakım Merkezi’ni sizlerin desteği, yaptığımız projeler ve gönüllülerle dimdik ayakta tutuyoruz. Biz omurilik felçlileri, sağlıklı bir yaşam sürerken bu tekerli sandalyeye oturmak durumunda kaldık. Bu durumu kabullenmek bizim için çok zor ve değerli. Biz umudumuzu hiç kaybetmedik. Evet, bugün tekerlekli sandalyeye oturuyoruz ama biz varız demeyi çok seviyoruz. Umut bizim için çok değerli, siz de bize umut olursanız çok mutlu oluruz” ifadelerine yer verdi.

Böyük: Çalışmalarımızda emeğin yanı sıra özveri, mücadele ve umut var

Ressam Gülden Böyük ise “Hüsnü Ayık Bakım Merkezi ile 11 senedir bu yolculuğu sürdürüyoruz. Karakalemle başladık ve 2013 yılında ilk sergimizi açtık. 2017-2019 yıllarında yağlı boya sergilerimiz oldu. Beşinci sergimizi sizlerin huzurunda burada açıyoruz. Hayatta her zaman emek vardır. Çalışmalarımızda emeğin yanı sıra özveri, mücadele, güzel duygular ve umutlar var. Hep birlikte istiyoruz ki o umutları yeşertelim” şeklinde konuştu.

I3yuthx5qpkmkga4czw2ujyl.jpg

bohdw8qfsfo04qzupc9xklwn.jpg

mleyIc0ozanwer9qox7t6zmj.jpg

tbo0lfg1kp5c2mzmdsIljezs.jpg

yh0ayoxqnkwudk1n6cievmgz.jpg

0po1ve4o7wkqltcz5kirexqy.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.