Protect Projesi Beşiktaş’ta Gerçekleşti!

Protect Projesi Beşiktaş’ta Gerçekleşti!

Belediyemiz, 28 Mart - 1 Nisan 2022 tarihleri arasında Londra Goldsmiths Üniversitesi ortaklığı ile gerçekleştirilen “Protect” (Koru) projesine ev sahipliği yaptı…


Cinsel istismara karşı farkındalık yaratma, bilgilendirme, önleme ve korumaya yönelik geliştirilen "Protect" projesi, 22 gençlik çalışanın katılımıyla 28 Mart - 1 Nisan 2022 tarihleri arasında Beşiktaş’ta gerçekleşti.

Türkiye, İngiltere, Fransa, Kıbrıs ve Polonya’dan toplam 22 gençlik çalışanı Beşiktaş’ta bir araya gelerek “Çocuk Cinsel İstismarı” ana başlığı altında sosyal dışlayıcılık, sosyal kapsayıcılık, çocuk gelinler, pedofili gibi konular üzerine İngilizce olarak eğitimlere katıldı. Eğitimlerin sonunda tüm bu eğitimleri değerlendirmek ve elde edilen bilgilerin diğer ortaklar ve eğitim alan gençler tarafından kullanılmasını sağlamak için bir araç geliştirildi.

Katılımcılar bu eğitimde farklı eğitim yaklaşımları kullanarak “Sosyal Dâhil Etme” ve “Çocuk İstismarından Koruma” alanlarında bilgilendirildi; belirtilen konularda beceri ve yaklaşım geliştirerek daha sonra çocuklarla birlikte uygulanmak üzere çocuk oyunları tasarladı. Ağırlıklı olarak yaygın eğitim yöntemlerinin uygulandığı eğitimler kapsamında isim oyunları, grup dinamiği oyunları, buz kırıcı etkinlikler, atölye çalışmaları, simülasyon, oyunlaştırma ve çalışma ziyaretleri gerçekleştirildi. Eğitimin sonunda her ülke kendi çocuk koruma alanında çocuk oyunu tasarladı. Projenin sona ermesiyle katılımcılara uluslararası geçerliliği olan Youthpass Sertifikası verildi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da katılımcıları Zübeyde Ana Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaret ederek “Çocukların cinsel istismardan ve kadınların cinsel şiddetten korunmaları, bilgilenmeleri ve önlem almalarına yönelik AB destekli Protect projemiz, Avrupa’dan uzmanların katılımı ve Goldsmiths University of London koordinatörlüğü ile ev sahipliğimizde gerçekleşiyor” dedi ve projeye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Protect Projesi Nedir?
“Protect" cinsel istismara karşı genç kadınların kendilerini korumaları, bilgilenmeleri ve önlem almalarına yönelik olarak gençlik çalışanları ile onların kullanabilecekleri yenilikçi eğitim araçları geliştirmeyi hedefleyen bir “KA2 Gençlik Stratejik Ortaklık” projesidir. Koordinatörlüğünü İngiltere’de bulunan Londra Goldsmiths Üniversitesi’nin üstlendiği projenin ortakları arasında Türkiye’den Beşiktaş Belediyesi, Polonya Leszno’dan Fundacja Cooperacja (İş Birliği Vakfı), Kıbrıs Lefkoşa’dan C.I.P. (Güçlü Vatandaşlar Derneği) ve Fransa Pau’dan Pistes Solidaires (Dayanışmanın İzleri Derneği) yer alıyor. Proje, 30 yaş altındaki kadınların yeterlilik düzeyini artırmayı, becerilerini, kapsamlı cinsellik eğitimi anlayışını ve çocuk cinsel istismarına dair farkındalıklarını geliştirmeyi hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.