Potanın kraliçesinden resim sergisi

Potanın kraliçesinden resim sergisi

Galatasaray’ın 1955-1956 sezonundaki ilk kadın basketbol takımının kaptanı ve sayı kraliçesi, ressam Perihan Çiftçi Özdabak’ın 40. sanat yılına özel resim sergisi açıldı.

Galatasaray’ın 1955-1956 sezonundaki ilk kadın basketbol takımının kaptanı ve sayı kraliçesi, ressam Perihan Çiftçi Özdabak’ın 40. sanat yılına özel resim sergisi Maltepe Belediyesi Prof.Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı. Sergiden elde edilecek tüm gelir kız çocuklarına eğitim bursu olarak verilecek.
Resim tutkusunun lise yıllarında başladığını ifade eden Özdabak “Lise yıllarında spora da devam ettim. Bu süreçte spor tutkum öne çıktı. Resim çalışmalarına ancak emekli olduktan sonra başladım. 1980’li yıllarda Ankara Resim-Heykel Müzesi’nde desen, renk, kompozisyon atölye çalışmalarına katılarak kendimi geliştirdim. 40 yıldır resim yapıyorum. Yurt içi ve yurt dışında sergilerim oldu. Çok sayıda karma sergiye katıldım. ” dedi.  

KIZ ÇOCUKLARINA DESTEK VERECEK  
Sanat yaşamının 40.yılına özel 28. kişisel sergisinin gelirini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kadıköy şubesine,  kız çocuklarına eğitim bursu olarak vereceğini ifade eden Özdabak, “Türkan Saylan’ın isminin verildiği kültür merkezinde böyle bir salonda sergi açmaktan büyük bir onur duyuyorum. Çalışmalarınız çok güzel. Sergim güzel bir amaca hizmet ederse benim için mutluluk verici olacak.” diye konuştu. 

SPORCULARI TUVALE TAŞIDI
Yurt içinin yanı sıra  Almanya, Hollanda, ABD ve Ürdün’de özel koleksiyonlarda resimleri bulunan Özdabak, yağlı boya eserlerinden örnekleri bu sergide sanatseverler ile buluşturuyor. Özdabak’ın sporcuları resmettiği çalışmaları, manzara tabloları ziyaretçilerin ilgisini topladı. Serginin açılışına Galatasaraylı  Sporcular Derneği Başkanı Lemi Öke, Maltepe Belediye Meclis Üyesi Celal Akgül, ÇYDD Kadıköy şubesi yöneticileri de katıldı. Türkan Saylan Kültür Merkezi Kültür Sanat Koordinatörü Kubilay Erdelikara tarafından Özdabak’a el yapımı tabak hediye edildi. Özdabak’ın sergisi 28 Mart’a dek Galeri Maltepe’de sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.  
 

Tarih : 16.03.2022 Haber Fotoğrafları

rGyZY30LF4UHkNacm7qI59OD.jpg

rGyZY30LF4UHkNacm7qI59OD.jpg

rGyZY30LF4UHkNacm7qI59OD.jpg

rGyZY30LF4UHkNacm7qI59OD.jpg

rGyZY30LF4UHkNacm7qI59OD.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.