CHP'Lİ YAVUZYILMAZ: SAYIŞTAY 2019'DA 3 BİN 372 KAMU İDARESİNDEN SADECE 476'SINI DENETLEDİ

CHP'Lİ YAVUZYILMAZ: SAYIŞTAY 2019'DA 3 BİN 372 KAMU İDARESİNDEN SADECE 476'SINI DENETLEDİ

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Sayıştay'ın 2019 yılında denetim alanına giren 3 bin 372 kamu idaresinden yalnızca 476'sını denetlediğini açıkladı. Devlet kurumlarının yüzde...

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Sayıştay'ın 2019 yılında denetim alanına giren 3 bin 372 kamu idaresinden yalnızca 476'sını denetlediğini açıkladı. Devlet kurumlarının yüzde 86’sının Sayıştay denetimlerine girmediğine dikkat çeken Yavuzyılmaz, "Bugüne kadar ortaya çıkardığımız yolsuzluklar, usulsüzlükler ve kamu zararlarının sadece buzdağının görünen kısmı olduğu açıkça ortada. Sayıştay görevini tam anlamıyla yapamıyor. Devletteki bu çürümenin, bu yolsuzlukların sadece yüzde 14’lük küçücük bir parçasını ortaya çıkarıyor" dedi. 

Kurumların yalnızca yüzde 14'ünün denetlendiğini belirten Yavuzyılmaz, bu durumun AKP Hükümeti'nin Sayıştay tarafından denetlenmediği anlamına geldiğini söyledi.

"DEVLETTEKİÇÜRÜMENİN YÜZDE 14'ÜNÜ ORTAYA ÇIKARIYOR"

CHP'li Yavuzyılmaz şöyle konuştu:

"Sayıştay’ın görevi TBMM adına denetim yapmak. Sayıştay’ın denetim alanına toplam 3 bin 372 kamu idaresi giriyor. Bu kamu idareleri, bakanlıklar, belediyeler, üniversiteler, düzenleyici, denetleyici kurumlar özel bütçeli kurumlardan oluşuyor. Sayıştay Başkanlığı’na verdiğim dilekçeye gelen yanıta göre ise 2019 yılında bu 3 bin 372 kamu idaresinin sadece 476’sı denetlendi. Yani sadece yüzde 14'ü. Devlet kurumlarının yüzde 86’sı Sayıştay denetimlerine girmedi. Bugüne kadar ortaya çıkardığımız yolsuzluklar, usulsüzlükler ve kamu zararlarının sadece buzdağının görünen kısmı olduğu açıkça ortada. Sayıştay görevini tam anlamıyla yapamıyor. Devletteki bu çürümenin, bu yolsuzlukların sadece yüzde 14’lük küçücük bir parçasını ortaya çıkarıyor. Sayıştay raporlarının bir yandan sadeleştirme adı altında nasıl filtre edildiğini, sansürlendiğini ortaya koyarsak AK Parti hükümetinin neredeyse Sayıştay tarafından denetlenmediği gerçeği ile karşı karşıya kalıyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.