PEYZAJ MİMARLIĞI ÖĞRENCİLERİ EXPO’DA YAĞMUR BAHÇESİ TASARLADI

PEYZAJ MİMARLIĞI ÖĞRENCİLERİ EXPO’DA YAĞMUR BAHÇESİ TASARLADI

Hatay Büyükşehir Belediyesi, EXPO 2021 Hatay ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası işbirliği ile gerçekleştirilen “13. PMOGENÇ Yaz Kampı” sona erdi.

Kampın son günü düzenlenen kokteylde Peyzaj Mimarlığı öğrencileri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a üzerinde çalıştıkları Yağmur Bahçesi projesinin tanıtımını yaptı.

Bahçeye yapılacak bitki çeşitleri, toprak türü ve diğer teknik konularla ilgili sorular soran Savaş, öğrencileri tebrik ederek katılım sertifikalarını verdi

Çağımızın en büyük sorunu olan iklim krizinin etkilerini en aza indirmeyi hedefleyen projenin EXPO Antakya alanında yapılması planlanıyor. Varoluş Mozaiği çevresinde yapılacak bahçe aynı zamanda rengarenk çiçekleri, gözlem ve seyir alanıyla görsel bir şölen oluşturacak.

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Özay Yerlikaya, Peyzaj Mimarları Odası, peyzaj mimarlığı öğretim görevlileri ve öğrencileri adına, projelerinin EXPO’da gerçekleştirilmesine olanak sağlayan ve kendilerini 13 gün boyunca misafir eden Başkan Savaş’a teşekkür ederek plaket takdim etti.

Kampa katılan genç mimarlar EXPO Hatay’a hayran kaldıklarını ve bu çok fonksiyonel alanda çalışmalar yapmanın mesleki alanda kendilerine büyük bir deneyim kattığını söyledi.

Yağmur Bahçesi projesi ile yağmur suyunun biriktirilmesi ve tekrar kullanılması hedefleniyor. Bu bahçe ile tatlı su kaynakları daha verimli kullanılacak, kuşlara ve böceklere yaşam alanı sağlanacak.

Ix8f3ES26m0ajqMociDeO15s..jpeg

NciQVlTkrsJnmxuPyh4wHp2I..jpeg

CfbUijygqDJWxuG7sEd9Bkt6..jpeg

9keWAIXhdPCMKzsbFqEmJH48..jpeg

Wd7wsmcHRI8pzZVB4xgJL2kK..jpeg

8MKzUL6oh7tmqficWBnQVlZr..jpeg

KrzQ7BfA0vaTbMiRwZplxX23..jpeg

pjNx3RLYtwG8TVucgWiFrzvl..jpeg

0d5U6WVbuwhRMrXHf12aBT3N..jpeg

HSt4vsUylzVOgnI9PCN7TohZ..jpeg

XVa2tOqw0QWck5ySdNJFnMZf..jpeg

h5O1ejCqBtLf973gFvmNWJbz..jpeg

Ijq8NwdJCOrBFb6nPufZ1cvE..jpeg

p1svlzEM4IXJ7SeWxHhYabrF..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.