PERTEK'İN FERİBOT SORUNUNU CHP ÇÖZECEK

PERTEK'İN FERİBOT SORUNUNU CHP ÇÖZECEK

Tunceli’nin Pertek ilçesini, Keban Baraj gölü üzerinden Elazığ’a bağladığı için büyük önem taşıyan Pertek Feribotunun ve iskele kapasitesinin artırılması...

SERRA TAYLAN

Tunceli’nin Pertek ilçesini, Keban Baraj gölü üzerinden Elazığ’a bağladığı için büyük önem taşıyan Pertek Feribotunun ve iskele kapasitesinin artırılması için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu devreye girdi. Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, ocak ayından itibaren kapasite artırımı için çalışmalara başlanacağını söyledi.

Feribot iskelesinde özellikle yaz aylarında artan yoğunluktan dolayı yaşanan mağduriyetlerin son bulması için genişletme çalışmaları başlatılacak. Pertek Belediye Başkanı CHP’li Ruhan Alan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmede Pertek Feribotunun kapasitesini artırmak için ocak ayında çalışmalara başlanılacağı kararı alındığını açıkladı.

Feribot iskelesi için yapılan girişimler sonucunda ocak ayından itibaren genişletme ve kapasite artırma çalışmalarının başlayacağını aktaran belediye Başkanı Ruhan Alan, şunları söyledi:

"Pertek Köprüsü için yapmış olduğumuz girişimlerin neticesiz kalması sebebi ile; Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bilgileri dahilinde, Ekrem İmamoğlu ile görüşerek, belediyemize ait olan Pertek Feribotunun büyütülmesi için ocak ayında çalışmalara başlanılması gerektiği kararını aldık. Böylelikle feribotumuz fazladan, büyüklük ebatlarına göre 30 ile 40 araç arasında taşıma yapabilecek ve feribot bekleme kuyruğu kısmen azalacak. Şimdiden, desteklerinden dolayı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.