PARKLARDA SPOR BAŞKENTLİLERİN VAZGEÇİLMEZİ OLDU

PARKLARDA SPOR BAŞKENTLİLERİN VAZGEÇİLMEZİ OLDU

“Sağlıklı Adımlar, Sağlıklı Başkent”sloganıyla 23 park ve rekreasyon alanında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ücretsiz spor faaliyetleri, pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri 08.00-11.00 saatleri arasında beden eğitimi öğretmenleri ve uzman antrenörler eşliğinde sürdürülüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin “Sağlıklı Adımlar, Sağlıklı Başkent” sloganıyla park ve rekreasyon alanlarında başlattığı ücretsiz spor faaliyetlerine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Kent genelinde spor yapılmasını teşvik etmek amacıyla başlatılan spor aktiviteleri; pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri 08.00-11.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

AÇIK HAVADA EGZERSİZ

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren uzman antrenör ve beden eğitimi öğretmenleri, Başkentlilere doğru hareketlerle spor yapmayı öğretiyor.

Dikmen Vadisi, Altınpark ve Bahçelievler Adnan Ötüken Parkı’nda düzenlenen spor faaliyetlerine katılan vatandaşları jimnastikten koşuya, esneme hareketlerindenspor aletlerinin kullanımına kadar birçok konuda bilgilendirdiklerinin altını çizen beden eğitimi öğretmenleri ve uzman antrenörler şöyle konuştu:

-Dilek Duman: “Açık havada halkımıza sabah egzersizleri yaptırıyoruz. Bundan çok keyif alıyorlar. 2 yıldır devam ettiğimiz projede çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Hava koşulları iyi olduğu sürece sabah sporlarına devam etmeyi düşünüyoruz. Her kesime hitap etmeye çalışıyoruz. Bugünkü grubumuzun yaş ortalaması 50 üstü olduğu için daha çok fizik tedavi tarzı egzersiz yaptırıyoruz.”

-Aslıhan Kaya: “2 senedir parklarda spor yapıyoruz. İnsanlar bu sporla hem beden sağlığını koruyor hem de yeni ve güzel dostluklar kazanıyor. Biz de bu görevde olmaktan keyifliyiz.”

-Eda Öncü Topel: “Yaz boyunca süren spor aktivitelerimize bu yıl yoğun bir ilgi var. Biz eğitmenler spor yapmak isteyen vatandaşları daha bilinçli spor yapmaya yönlendiriyor ve doğru hareketleri öğretiyoruz. Spor hem fizyolojik hem de psikolojik olarak yapanları olumlu etkiliyor. Sporseverlere daha bilinçli spor yapmaya teşvik ediyoruz.”

 

HEM SPOR YAPIYOR HEM DE SOSYALLEŞİYORLAR

Dikmen Vadisi, Altınpark ve Adnan Ötüken Parkı’nda sabah sporu etkinliğine katılarak hem spor yapma hem de sosyalleşme imkânı bulduklarını ifade eden Başkentliler, spor aktivitesinden duydukları memnuniyeti şu sözlerle ifade ettiler:

- Füsun Paylaşan: “2 senedir sabah sporlarına katılıyorum. Bu bizlere sunulan çok güzel bir imkân... Bütün hocalarımız gayet iyi. Hepsinden çok memnunuz. Arkadaşlarımızla birlikte kaynaşıyoruz, bazen piknik de yapıyoruz. Tatile bile gitsek dönüşte yine buradayız. Faaliyetten memnunuz.”

-Hatice Menteş: “Sabah sporuna bu yıl başladım. Eğitmen gözetiminde spor yapmak daha güzel… Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum.”

-Güler Tezcan: “Geçen seneden beri sabah sporuna devam ediyoruz ve çok hoşlanıyoruz. Burada sosyalleşiyoruz, arkadaşlarımız çok uyumlu. Hepsi değerli kişiler. Bazen kahvaltı yapıyoruz, birlikte vakit geçiriyoruz. Bu çok değerli bizim için.”

-Şafak Sabuncuoğlu: “Parklarda spor etkinliğini geçen sene tesadüfen öğrendim Kasım ayına kadar düzenli olarak katıldım. Bu sene de arkadaşlarla katılmaya karar verdik. Bu etkinlikle hem spor yapıyoruz hem de sosyalleşme imkânı buluyoruz, herkes çok memnun.”

-Özcan Kangal: “Parklarda sporun bana çok faydası oldu. Yaşam tarzımız, bedenlerimiz değişti. Evde spor yapamadığımız için burada düzenli olarak spor yapabilme imkânı buluyoruz. Spor sayesinde yeni arkadaşlar edindik onlarla sosyalleşebiliyoruz.”

-Tahir Diril: “İki senedir spor faaliyetine katılıyorum. Bu spor sayesinde 12 kilo verdim. Hayatım boyunca hiç spor yapmamıştım. Hocalar eşliğinde spor yapmak bizi daha da bilinçli hale getirdi.”

-Mualla Ünal: “Yaş itibariyle daha bilinçli spor yapmamız gerekiyor. Bir hoca ile birlikte yapmak daha keyifli oluyor. Bu şekilde spor yapmak daha disiplinli oluyor. Bilmediklerimi öğreniyorum. Yeni sosyal çevrem de oldu bu sayede.”

-Yalçın Tokerer: “60 yaşından sonra sporu bana Mansur Başkan bu spor hizmetiyle sevdirdi. Spora her gün geliyorum. Daha dinç ve daha enerjik oluyorum spor sayesinde... Büyükşehir’e ve spor hocalarıma teşekkür ediyorum.”

23 FARKLI NOKTADA SPOR FAALİYETİ

Tüm vatandaşlara açık spor faaliyetlerinin yapıldığı 23 nokta ise şöyle:

-Cemre Parkı-Yenimahalle

-Zeynepcik Parkı-Yenimahalle

-Adnan Ötüken Parkı-Çankaya

-Kurtuluş Parkı-Çankaya

-Seğmenler Parkı-Çankaya

-Dikmen Vadisi-Çankaya

-Göksu Parkı-Etimesgut

-Saray Parkı-Pursaklar

-Altınpark Altındağ

-Şafaktepe Parkı-Mamak

-Harikalar Parkı 3. kapı girişi-Sincan

-Vedat Dalokay Parkı-Yenimahalle

-Erol Kaya-Yenimahalle

-Kuzey Yıldızı Rekreasyon Alanı-Altındağ

-Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi Çevresi - Keçiören

-Şehit Uzman Çavuş Özgür Can İnce Parkı-Etimesgut

-GOP Parkı-Sincan

-Şehit Ertan Akgül Parkı/Üreyir-Mamak

-Necmettin Erbakan Parkı-Kazan

-Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi-Çubuk

-Gökçek Parkı-Keçiören

-Esertepe Parkı-Keçiören

-Şehit Bülent Sarıkaya Parkı-Çankaya

Ce3YJG7EuZUWz4T2rmBV8Qjd..jpeg

563f0ioyGTIJmplFd4rUnQbV..jpeg

LDSxbFw98RkCag3B5o7nuKvU..jpeg

v0TGm2SaLtuYV35DkMK8wHQl..jpeg

4bzYgsJIjvV61oyGQ3mxH2Ef..jpeg

FOivrGcwVq91IkX6ap3EKWdJ..jpeg

Bufs7iUgRFrLQbkHPe15Evan..jpeg

B8Jlumf3YaZxSzb14oAhGN06..jpeg

zaG3u2xsKA9h5kY6CySPZcf8..jpeg

rHa2BJLsdkDog9KmqTI7zPuA..jpeg

i6ZzlrfKWmv9Ruy4Eq8DJGbN..jpeg

Bdb7Pp5OLIFlUYwnxJczy1ag..jpeg

iAvjCOeJZhWK4ykqE91NBUSg..jpeg

sLhKxMFWRkdy6HE05NI9njDB..jpeg

HQAM9bTCE8zxF1KiekcX6hgn..jpeg

j3DYgcub8NUwa4EGWFdslmTB..jpeg

16wq40uODsToiPJNHIc59jCA..jpeg

JRqc9XMzndAGf7xDP6O2ZaHr..jpeg

PUYwd1AjTf6uckJ2IBLqhiXD..jpeg

WhYSHM7KOxe9rNX1pZj8sD4w..jpeg

P2Ud4M5i7OVDKFtkbQATZous..jpeg

cjMIomTh2ugbBZwUQ94ktDe5..jpeg

q6ieKxaG7zyCB4OQAUrjV125..jpeg

p8omfjU76eM29YgFqyrvac0E..jpeg

EnfYgR0Mbz6NldCGr4DyPoVK..jpeg

ekfAImxgPMEpsd2XbFDWTYJc..jpeg

WaxNV4MTep1tGd7uqKoPFlkf..jpeg

8ogsHPpFS3VYcAwDGru0Jzae..jpeg

fJK9daUXjbrn4Gc0YQAsphFI..jpeg

b9vGSDfN5Yy1jC68WezE4oFP..jpeg

FHgyN9GknwlfDIseEbvdipOY..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.