KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ DOWN SENDROMLU ÇOCUĞA OYUN PARKI YAPTI

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ DOWN SENDROMLU ÇOCUĞA OYUN PARKI YAPTI

5 aylık down sendromlu çocuğu için kaydırak ve salıncak talep eden bir yurttaşın isteğini Küçükçekmece Belediyesi karşılıksız bırakmadı. Vatandaşın bahçe olarak kullandığı alanda...

5 aylık Down Sendromlu çocuğu için kaydırak ve salıncak talep eden bir yurttaşın isteğini Küçükçekmece Belediyesi karşılıksız bırakmadı. Vatandaşın bahçe olarak kullandığı alanda gerekli düzenlemeleri yapan belediye ekipleri bahçeye uygun bir çocuk parkı kurdu.

Henüz 5 aylık olan Down Sendromlu çocuğun ailesi, Küçükçekmece Belediyesi'nin İnstagram hesabına gönderdiği mesajla tamir edilebilecek durumda olan bir kaydırak ve salıncak talep etti. Küçükçekmece Belediyesi kısa sürede dönüş yaparak ailenin bahçe olarak kullandığı yere bir oyun alanı kurdu.

"İNSANLAR DOWN SENDROMLU BİREYLERLE TANIŞTIKLARINDA BİR MELEKLE KARŞILAŞACAKLAR"

Anne Remziye Çalkan Down Sendromlu bireyler hakkında şunları söyledi:

"Down Sendromlular 47 kromozomlu olarak dünyaya gelirler. Onun için Down Sendromu bir hastalık değildir bir genetik farklılıktır. Bunun için bir tedavi süreci yoktur. Down Sendromlularda ne vardır? Eğitim vardır. Eğitim Down Sendromlu bireylerde oldukça önemlidir. Herhangi bir insandan hiçbir farkları yoktur. Bütün toplumun, bütün insanların bu insanları desteklemesi gerekiyor. Ki zaten tanıştıkları zaman bir melekle karşılaştıklarını görecekler. Ve herkes ellerinden tutarsa bu insanlar hayatın içine girecek, eğitimlerini görecek, iş olanakları sağlanacak ve bu şekilde hayatın içerisinde mutlu bir beraberlik içerisinde yaşayacaklar."

"PANDEMİDEN DOLAYI PARKLARA GİDEMİYORDUK. BELEDİYEMİZ ÇOK KISA SÜREDE GERİ DÖNÜŞ YAPTI"

Küçükçekmece Belediyesi'nin bahçelerine park kurma sürecini ise şöyle anlattı:

"Biliyorsunuz pandemi sürecinde hastalık çocukları kötü etkiliyor. Tabii ki sokağa çıkma yasağı, belirli kısıtlamalar olduğundan dolayı biz parklara korkarak gidiyorduk. Belediyeye Instagram hesabından yazdık. Çok kısa bir süre içinde belediyemiz bize geri dönüş yaptı. Sağ olsunlar, hem kaydırağımız oldu hem de çocuklarımız için küçük bir oyun alınımız oldu. Çok mutluyuz."

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nde sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Küçükçekmece Belediyesi; “Sizi Ali Eren ile tanıştıralım. Onun bizden tek farkı 47 kromozomlu oluşu. Annesinin söylemiyle ise o bir melek. Ali Eren bahçede keyfince oynasın diye ona küçük bir park yaptık. Siz mutlu olun çocuklar!” sözlerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.