Özgür Karabat: Mahkeme Kanal İstanbul’a Dur Dedi!

Özgür Karabat: Mahkeme Kanal İstanbul’a Dur Dedi!

İstanbul 11. İdare Mahkemesi’nin Kanal İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı imar planını iptal etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, konuya ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamasında mahkeme kararını yerinde bulan Karabat; Çevre ve Şehircilik Bakanlığına “yanlışta ısrar” etmeyin uyarısında bulundu.

İBB’NİN İTİRAZLARI HAKLI BULUNDU

İstanbul 11. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı imar planını iptal etti. Böylece İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Kanal İstanbul Projesi’nin imar planına ilişkin açtığı davayı karara bağlanmış oldu.

Mahkeme kararına ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, “Kanal İstanbul ile kentimizde adeta paralel bir kent daha yaratılmak amaçlanıyor. Mahkeme de açıkça projede nüfus hesabında hata yapıldığını, donatı alanları için yatırımcı kurum görüşü alınmadığı, plan notlarının niçin değiştirildiğine dair yeterli teknik açıklama olmadığı gibi pek çok usulsüzlük tespit etti. Aslında bugüne kadar gündeme getirdiğimiz pek çok sorun mahkemece karar altına alınmış oldu.” dedi.

“SAMİMİYSENİZ, KARARA İTİRAZ ETMEYİN”

İdari mahkeme kararlarına itiraz yolu açık olduğunu hatırlatan CHP’li Karabat Erzincan İliç’te yaşanan faciaya da dikkat çekerek Bakanlığa uyarılarda bulundu:

“Daha birkaç gün önce yaşadığımız İliç faciası konusunda da hükümet yıllardır uyarıyoruz. Ama hükümet bırakın önlem almayı söz konusu işletmenin önünü sonuna kadar açtı. Bedelini işçiler ve doğamızın ödediği büyük bir facia yaşandı. Bakanlığın İliç’te yaptığı gibi yanlışta ısrar etmemesini umuyoruz. Kaldı ki bu mahkeme kararı, Kanal İstanbul’da büyük bir yanlışlık yapıldığının tescilidir. Bakanlığın çevre ve insan sağlığı konusunda samimi olup olmadığını bu karara itiraz edip etmemelerinden anlayabiliriz. Elbette Kanal İstanbul’a ilişkin tek dava bu değil. Kanal’la ilgili ana davalar devam ediyor. Bizler tüm bu davaları yakından takip ediyoruz.” diye konuştu.

“MURAT KURUM KANAL İSTANBUL’UN HAMİSİDİR”

Kanal İstanbul planlarına ilişkin alınan bu yargı kararının önemli olduğunu ifade eden Karabat; “İstanbul’u ‘kanal’ projeleriyle betona boğmak isteyen zihniyet ile Erzincan'da, Kaz Dağları’nda, Karadeniz yaylalarında taşımızı toprağımızı zehirleyen zihniyet aynıdır. Bu zihniyetin bedelini bugün Erzincan halkı ödüyor. Yarın tüm Türkiye ödeyecek” açıklamasında bulundu.

AKP’nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum’un Kanal İstanbul’un hamisi ve savunucusu olduğunu söyleyen Karabat açıklamasını şöyle noktaladı:

“Sayın Kurum’un bakanlığı döneminde özellikle Kanal İstanbul’un Katarlılar başta olmak üzere petrol zengini Ortadoğu ülkelerine pazarlandığını biliyoruz. Onun bakanlığı döneminde Kanal İstanbul’da oldukça yol alındı. Kentimizi adeta pazarlama girişimi olan bu proje AKP’nin yandaşlarını daha da zenginleştirme girişimidir. İstanbul'a rant gözüyle bakan bu anlayışa, 31 Mart’ta halkımız dur diyecek. İstanbul’u talan edenler yenilecek, İstanbul’a ihanet edenler kaybedecek. Halka hizmeti esas alan kent ittifakları kazanacak, Türkiye İttifakı kazanacak.”


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.